Paruošimas: 10 minučių
Kepimas: 25 minutės
Bendras laikas: 35 minutės
Porcijų skaičius: 4 mėsainiai
Ingredientai:
· 1 skardinė (apie 560 g) ananasų griežinėlių sultyse
· 2 žaliosios svogūnų galvutės, supjaustytos
· 55 g Monterey Jack sūrio, tarkuoto
· 450 g maltos kiaulienos
· 6 šaukštai teriyaki padažo (padalinkite)
· ½ raudonojo svogūno
· 1 šaukštas kepimo aliejaus (padalinkite)
· 4 svogūninės mėsainių bandelės
Sriracha majonezui (nebūtina):
· 4 šaukštai majonezo
· 1 šaukštas sriracha padažo
Paruošimas:
1. Išimkite vieną ananaso griežinėlį ir smulkiai supjaustykite. Žaliuosius svogūnus supjaustykite, o sūrį sutarkuokite.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite maltą kiaulieną, kapotą ananasą, žaliuosius svogūnus, sūrį ir 2 šaukštus teriyaki padažo. Gerai išmaišykite rankomis iki tolygios masės.
3. Suformuokite keturis mėsainių paplotėlius – šiek tiek plonesnius ir platesnius, nes kepant jie susitrauks.
4. Raudonąjį svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Įkaitinkite pusę šaukšto aliejaus keptuvėje ant vidutinės–aukštos kaitros. Kepkite svogūnus, kol jie apskrus ir karamelizuosis. Retkarčiais pamaišykite, bet ne per dažnai, kad apskrustų kraštai. Kai svogūnai paruduos, perkelkite juos į dubenį.
5. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, įpilkite likusį aliejų ir įdėkite paplotėlius. Kepkite iš abiejų pusių po ~5 minutes, kol iškeps ir apskrus.
6. Tuo metu sumaišykite majonezą su sriracha padažu.
7. Iškeptus paplotėlius padėkite į šalį. Keturis ananasų griežinėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir apkepkite keptuvėje po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol sušils ir pasidengs skrudintais prieskoniais nuo keptuvės dugno.
Surinkite mėsainius: ant bandelės užtepkite sriracha majonezo, dėkite paplotėlį, apšlakstykite šaukštu teriyaki padažo, uždėkite keptą ananaso griežinėlį ir šiek tiek karamelizuoto raudonojo svogūno. Uždėkite viršutinę bandelės dalį ir patiekite.
Skanaus.
Šaltinis: www.budgetbytes.com
Rašyti komentarą