Ingredientai
200 g sviesto
200 g juodojo šokolado, stambiai supjaustyto
4 dideli kiaušiniai
350 g smulkaus cukraus
100 g paprastų miltų
50 g kakavos miltelių
100 g pieniško šokolado, susmulkinto
100 g baltojo šokolado, susmulkinto
12 "oreo" sausainių su kremu
12 cukrumi padengtų šokoladinių saldainių
raudonų ir juodų dekoravimo pastų
Gaminimas
1 ŽINGSNIS
Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir 24x20cm kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Ištirpinkite sviestą ir juodąjį šokoladą karščiui atspariame dubenyje, pastatytame ant nedidelės keptuvės su tik verdančiu vandeniu. Išmaišykite iki vientisos masės, tada palikite atvėsti 10 min.
2 ŽINGSNIS
Kiaušinius ir cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki tirštos masės – masė turi padvigubėti ir, pakėlus plaktuvus, palikti pėdsaką.
Atvėsusį juodojo šokolado mišinį užpilkite aplink dubens kraštą. Persijokite miltus ir kakavą, supilkite pieninį šokoladą ir mentele ar dideliu metaliniu šaukštu viską atsargiai išmaišykite. Supilkite į paruoštą formą ir kepkite 35-40 min.
3 ŽINGSNIS
Tuo tarpu padarykite „akių obuolius“. Ištirpinkite baltąjį šokoladą karščiui atspariame dubenyje virš tik verdančio vandens keptuvės.
Išmaišykite iki vientisos masės. Kiekvieną sausainį pamerkite į šokoladą, kad apsemtų vieną pusę. Į kiekvieno vidurį įklijuokite po cukrumi padengtą šokoladą, tada palikite sustingti. Kai šokoladas visiškai išdžius, glazūros rašikliais ant kiekvieno akies obuolio užtraukite po vyzdį ir raudonas gysleles.
4 ŽINGSNIS
Išimkite kepinį iš orkaitės ir akies obuolius nedelsdami įstumkite į paviršių lygiomis eilėmis – darykite tai švelniai, kad jie tik šiek tiek įstumtų. Palikite visiškai atvėsti. Supjaustykite į 12 kvadratų.
Šaltinis: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą