Ingredientai
100 g sviesto, kubeliais
50 g paprasto cukraus sirupo
100 g šviesiai rudo minkšto cukraus
½ šaukštelio valgomosios sodos 1
1 valgomasis šaukštas malto imbiero
1 šaukštelis malto cinamono
½ šaukštelio sumaišytų prieskonių
225 g paprastų miltų
Papuošimams:
100g cukraus pudros
juodo paišomo glaisto dekoracijoms
Gaminimas
1 ŽINGSNIS
Sviestą, sirupą ir cukrų kaitinkite vidutinio dydžio puode ant mažos ugnies 6-8 minutes, kol cukrus ištirps. Nukelkite nuo ugnies ir palikite atvėsti 10 min.
2 ŽINGSNIS
Dideliame dubenyje trumpai sumaišykite sodą, imbierą, cinamoną, sumaišytus prieskonius ir paprastus miltus. Į mišinį įpilkite žiupsnelį druskos, sviestą ir cukrų.
Trumpai maišykite šaukštu, tada dubenyje minkykite iki grubios masės. Jei reikia, įpilkite 1 šaukštą vandens, kad sumaišytumėte tešlą.
Išmeskite ant darbinio paviršiaus ir vėl trumpai minkykite, kol gausite minkštą, lanksčią tešlą. Išspauskite į plokščią diską, suvyniokite ir užšaldykite 15 min. arba atšaldykite 30 min.
3 ŽINGSNIS
Tešlą iškočiokite ant lengvai miltais pabarstyto darbastalio, padalinkite tešlą į dalis ir, jei reikia, dirbkite dalimis.
Iškočiokite iki 5 mm storio. Iškirpkite sausainius naudodami meduolių formą. Pervyniokite atkarpas. Priklausomai nuo jūsų formelės dydžio, gausite 20–25 sausainius.
4 ŽINGSNIS
Sausainius perkelkite į pergamentu išklotą dėklą, kuriame būtų šiek tiek vietos, ir vėl atšaldykite 10 minučių.
5 ŽINGSNIS
Įkaitinkite orkaitę iki 170C. Kepkite meduolius 10-15 min., kol kraštai taps švelniai auksiniai. Atvėsinkite ant padėklo 5 minutes, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
6 ŽINGSNIS
Sumaišykite cukraus pudrą su ½–1 šaukštu vandens, kad susidarytų tirštas glajus. Pusę glajaus perkelkite į maišelį ir išpjaukite labai mažą skylutę apačioje.
7 ŽINGSNIS
Kad pagamintumėte vaiduoklius
Naudodami konditerinį maišelį su glajumi, nubrėžkite imbierinių meduolių kontūrus ir palikite sustingti.
Kai sustings, į dubenyje likusį glajų įpilkite dar lašelį vandens, kad jis šiek tiek atsilaisvintų, tada užpildykite vaiduoklio vidų. Naudokite lazdelę, kad išlygintumėte glazūrą iki nustatyto kontūro. Palikite vėl sustingti. Pridėkite du juodus taškus akims, tada ovalą atvirai burnai.
8 ŽINGSNIS
Kad padarytumėte mumijas
Iškirpkite šiek tiek didesnę skylę konditeriniame maišelyje kampu ir eikite pirmyn ir atgal per likusius meduolius, kad tai atrodytų kaip tvarsčiai. Pridėkite du baltus taškus kaip akis ir palikite išdžiūti. Pridėkite vyzdžius prie baltų taškų juodu dekoraciniu glajumi.
Šaltinis: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą