
Įdomi klasikinių „Olivier“ alternatyva: Prahos salotos - pagaminsite greitai, o skonis nustebins
Dėl slyvų sluoksnio salotos yra labai švelnaus ir malonaus skonio. Pabandykite jas pasigaminti šiandien ir nustebsite, kokios jos skanios.
Ingredientai:
150 g kietojo sūrio
1 marinuotas svogūnas
150 g džiovintų slyvų
konservuotų žirnelių 100 g
4 kiaušiniai
agurkai 2 vnt.
2 morkos
vištienos filė 1 vnt.
druskos ir pipirų pagal skonį
majonezo pagal skonį
Gaminimo procesas:
Išvirkite kiaušinius, morkas ir vištienos filė. Svogūnus geriau iš anksto pamarinuoti 9 % acte, cukruje, druskoje ir pipiruose. Nulupkite šviežius agurkus ir supjaustykite juos nedideliais kubeliais.
Salotos bus surenkamos sluoksniais: pirmiausia - smulkiai supjaustyta vištienos filė, kurią reikėtų pagardinti druska ir pipirais.
Ant viršaus uždėkite majonezo tinklelį. Po to - šviežių agurkų sluoksnis, tarkuoti virti kiaušiniai. Druska, pipirai - ir vėl majonezo tinklelis.
Toliau dėkite tarkuotas morkas, ant viršaus paskleiskite marinuotus svogūnus ir konservuotus žirnelius.
Dabar metas šių salotų puošmenai - džiovintoms slyvoms. Jas geriau supjaustyti ir tolygiai paskirstyti. Aptepkite jas majonezu.
Paskutinis sluoksnis - tarkuotas kietasis sūris. Jei norite, salotas papuoškite šviežiomis žolelėmis.
Rašyti komentarą