Įdomi klasikinių „Olivier“ alternatyva: Prahos salotos - pagaminsite greitai, o skonis nustebins

Jei ieškote įdomios ir skanios klasikinių „Olivier“ alternatyvos, pabandykite pasigaminti Prahos salotų.

Dėl slyvų sluoksnio salotos yra labai švelnaus ir malonaus skonio. Pabandykite jas pasigaminti šiandien ir nustebsite, kokios jos skanios.

Ingredientai:

150 g kietojo sūrio

1 marinuotas svogūnas

150 g džiovintų slyvų

konservuotų žirnelių 100 g

4 kiaušiniai

agurkai 2 vnt.

2 morkos

vištienos filė 1 vnt.

druskos ir pipirų pagal skonį

majonezo pagal skonį

Gaminimo procesas:

Išvirkite kiaušinius, morkas ir vištienos filė. Svogūnus geriau iš anksto pamarinuoti 9 % acte, cukruje, druskoje ir pipiruose. Nulupkite šviežius agurkus ir supjaustykite juos nedideliais kubeliais.

Salotos bus surenkamos sluoksniais: pirmiausia - smulkiai supjaustyta vištienos filė, kurią reikėtų pagardinti druska ir pipirais.

Ant viršaus uždėkite majonezo tinklelį. Po to - šviežių agurkų sluoksnis, tarkuoti virti kiaušiniai. Druska, pipirai - ir vėl majonezo tinklelis.

Toliau dėkite tarkuotas morkas, ant viršaus paskleiskite marinuotus svogūnus ir konservuotus žirnelius.

Dabar metas šių salotų puošmenai - džiovintoms slyvoms. Jas geriau supjaustyti ir tolygiai paskirstyti. Aptepkite jas majonezu.

Paskutinis sluoksnis - tarkuotas kietasis sūris. Jei norite, salotas papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Mėgaukitės!

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.