Imu avietes ir juoduosius serbentus – verdu „žalią“ uogienę be jokio vargo: vitaminų gausus skanumas
Uogienė gaunasi tiršta ir patinka net tiems, kurie nemėgsta serbentų.
Recepto paprasčiau nesugalvosi!
Ingredientai:
avietės – 600 g;
juodieji serbentai – 400 g;
cukrus – 1,2 kg.
Pastaba. Galima imti lygias uogų proporcijas – viskas priklauso nuo jūsų skonio. Cukraus galima įdėti mažiau (1 kg uogų – 800 g), bet tada uogienę reikės laikyti šaldiklyje plastikinėje taroje.
Gamybos eiga
Uogas perrinkti. Serbentus nuplauti. Uogas sudėti į puodą, pabarstyti cukrumi.
Uogas su cukrumi išmaišyti ir palikti per naktį. Ryte dar kartą gerai išmaišyti masę.
Čia galima elgtis dviem būdais.
Pirmasis – palikti uogas 2–3 dienoms, periodiškai jas maišyti, kad cukrus visiškai ištirptų.
Antrasis – kaitinti puodą ant viryklės: cukraus likučiai ištirps greičiau. Tačiau negalima leisti užvirti – visos uogų šviežumo savybės iš karto išnyks.
Kai cukrus visiškai ištirps, uogiene yra paruošta. Supilkite ją į stiklainius ir laikykite vėsioje vietoje. Jei neturite rūsyje, geriau laikykite skanėstą šaldytuve.
Skanios arbatos!

Rašyti komentarą