Imu avietes ir juoduosius serbentus – verdu „žalią“ uogienę be jokio vargo: vitaminų gausus skanumas

Avietės ir serbentai prinoksta maždaug tuo pačiu metu, o tai reiškia, kad iš jų galima paruošti tirštą ir aromatingą skanėstą žiemai. Neskubėkite virti uogų – dalijamės „žalios“ uogienės receptu, kuriame išsaugomi visi vitaminai, aromatas ir uogų skonis.

Uogienė gaunasi tiršta ir patinka net tiems, kurie nemėgsta serbentų. 

Recepto paprasčiau nesugalvosi!

Ingredientai:

avietės – 600 g;

juodieji serbentai – 400 g;

cukrus – 1,2 kg.

Pastaba. Galima imti lygias uogų proporcijas – viskas priklauso nuo jūsų skonio. Cukraus galima įdėti mažiau (1 kg uogų – 800 g), bet tada uogienę reikės laikyti šaldiklyje plastikinėje taroje.

Gamybos eiga 

Uogas perrinkti. Serbentus nuplauti. Uogas sudėti į puodą, pabarstyti cukrumi.

Uogas su cukrumi išmaišyti ir palikti per naktį. Ryte dar kartą gerai išmaišyti masę.

Čia galima elgtis dviem būdais. 

Pirmasis – palikti uogas 2–3 dienoms, periodiškai jas maišyti, kad cukrus visiškai ištirptų. 

Antrasis – kaitinti puodą ant viryklės: cukraus likučiai ištirps greičiau. Tačiau negalima leisti užvirti – visos uogų šviežumo savybės iš karto išnyks.

Kai cukrus visiškai ištirps, uogiene yra paruošta. Supilkite ją į stiklainius ir laikykite vėsioje vietoje. Jei neturite rūsyje, geriau laikykite skanėstą šaldytuve. 

Skanios arbatos!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder