Išmokite pasigaminti sveikuolišką obuolių sviestą

Šis sveikas naminis obuolių sviestas gaminamas viryklėje be jokio pridėtinio cukraus. Mėgaukitės juo kaip užtepu ant duonos arba įmaišykite į šiltą avižinių dribsnių košės dubenėlį.

Ingredientai:

•6 vidutiniai obuoliai (rinkitės saldžią veislę)

•1/4 puodelio obuolių sidro acto arba vandens

•1/2 valgomojo šaukšto malto cinamono

•1/2 arbatinio šaukštelio gryno vanilės ekstrakto

•1/8 arbatinio šaukštelio maltų gvazdikėlių

•1/8 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto

•Žiupsnelis jūros druskos

Paruošimas:

1.Obuolius (išimkite sėklas) supjaustykite griežinėliais (nenulupkite) ir sudėkite į didelį ketaus puodą viryklę arba kitą turimą lėto virimo puodą.

2.Įpilkite obuolių sidro acto (arba vandens) ir prieskonių. Išmaišykite visus ingredientus, uždenkite ir leiskite virti 5-6 valandas ant silpnos ugnies.

3.Skystis sumažės, o obuoliai taps labai minkšti, tamsios spalvos ir nuostabiai kvepės. Išjunkite lėtą viryklę ir naudokite panardinamąjį trintuvą, kad sutrintumėte obuolius iki vientisos masės. Kitas variantas – atsargiai perkelti obuolius į trintuvą ir trinti, kol taps visiškai vientisi.

4.Kai obuoliai bus sutrinti, įjunkite ugnį ant didelės ugnies ir kaitinkite obuolių sviestą 1-2 valandas, neuždengę. Tai padės jam sutirštėti ir karamelizuotis.

5.Kai obuolių sviestas pasieks norimą konsistenciją, išjunkite viryklę ir leiskite obuolių sviestui atvėsti 30 minučių, prieš perkeldami į sandarius indus laikymui. Leiskite obuolių sviestui visiškai atvėsti induose ar stiklainiuose, prieš dėdami į šaldytuvą.

Laikymas:

Obuolių sviestas šaldytuve laikysis iki 3 savaičių arba šaldiklyje iki vienerių metų.

Šaltinis: www.eatingbirdfood.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder