Kad nesugadintumėte legendinių salotų skonio: virėjai papasakojo, kokius agurkus geriau dėti į baltąją mišrainę

(2)

Viena populiariausių salotų ant lietuvių šventinio stalo yra baltoji mišrainė. Ir nors ji ruošiama gana paprastai, dažnai viena vienintelė klaida sugadina visą jos skonį.

Kai kurie žmonės labai mėgsta eksperimentuoti, į klasikinį receptą pridėdami naujų ingredientų, kad atskleistų patiekalo skonį. Tačiau, sako patyrę virėjai, tokie eksperimentai ne visada tinka.

Jei kalbėsime apie tradicinę baltąją mišrainę, tai ginčijamasi, kokių agurkų geriau dėti į salotas: šviežių, marinuotų ar raugintų.

Žinoma, čia viskas priklauso nuo jūsų norų ir skonio. Tačiau klasikiniame patiekale su kitais ingredientais geriausiai dera būtent rauginti agurkai. 

Nors, jei jų nėra po ranka, pirmenybę galite teikti marinuotiems.

Su kuo tai susiję? Ekspertai teigia, kad būtent marinuoti ir rauginti agurkai geriau dera su majonezo skoniu.

Be to, agurkai iš stiklainio savo elastingumu primena visus kitus salotų komponentus, todėl sukuria puikią struktūrą. 

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder