Kaip greitai ir teisingai nulupti grybus: ką bendro turi miltai

Pievagrybiai yra bene populiariausia grybų rūšis. Jie ne tik skanūs, bet ir labai naudingi, nes juose yra vitamino D, dėl kurio organizmas geriau pasisavina kalcį. Kartu grybai yra ir ekologiški.

Ekspertai teigia, kad grybų valyti nereikia. Paprastai jie tik nuplaunami tekančiu vandeniu ir greitai išdžiovinami, kad grybai neįgautų drėgmės pertekliaus.

Jei prieš kepant grybus mirkysite vandenyje, kepant jie išskirs daug skysčio, o tai apsunkins visą procesą ir dėl to grybai nebus tokie traškūs. Tačiau šio nemalonumo galima be problemų išvengti, jei įsiklausysite į įdomų patarimą.

Pasirodo, būtent taip ekspertai plauna grybus prieš juos kepdami restorane. Jums reikės ne vandens, o miltų.

Visus grybus, kuriuos ruošiatės virti, sudėkite į gilią keptuvę, tada ant viršaus užbarstykite 3-4 valgomuosius šaukštus paprastų kvietinių miltų. Po to indą uždenkite dangčiu ir kelis kartus grybus pakratykite.

Po to grybus tereikės nuvalyti švariu popieriniu rankšluosčiu, kad nusikratytumėte miltus. Kartu nuo grybų bus nuvalyti ir nešvarumai. Tačiau šlapią žemę ant kotelio galima pašalinti tik peiliu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder