Porcijos: nuo 2 iki 4
Paruošimo laikas: 4 minutės
Kepimo laikas: 6 minutės
Bendras laikas: 10 minučių
INGREDIENTAI:
2 brandintos jautienos kepsniai
1 kupinas arbatinis šaukštelis druskos
½ arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 šaukštai augalinio aliejaus
1 valgomasis šaukštas nesūdyto sviesto
Kelios šakelės šviežių čiobrelių lapelių
INSTRUKCIJOS:
Norėdami pradėti, kepsnius nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Viską pagardinkite druska ir pipirais.
Įjunkite gartraukį ų ir įkaitinkite sunkią keptuvę (geriausia ketaus arba nerūdijančio plieno) ant vidutinės ir stiprios ugnies, kol ji bus LABAI karšta.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir kaitinkite, kol jis pradės mirgėti ir sklandžiai judėti keptuvėje.
Atsargiai įdėkite kepsnius į keptuvę, atleiskite juos nuo savęs, kad aliejus neištaškytų jūsų kryptimi. Aliejus turi šnypšti.
Palikite kepsnius ramybėje!
Venkite pagundos žvilgtelėti, judinti ar apversti pakartotinai- kepsniams reikia kelių minučių netrukdomai, kad susidarytų auksinė pluta.
Apverskite kepsnius, kai jie lengvai atsipalaiduoja, o dugnas yra sodriai rudos spalvos, po 3 minučių.
Kepsnius toliau kepkite dar 3–4 minutes antroje pusėje, jei kepsnio norite vidutiniškai arba mažai kepto (jei norite gerai iškepti, kepkite 5–6 minutes antroje pusėje).
Paskutinę kepimo minutę į keptuvę su kepsniais suberkite sviesto ir čiobrelių šakeles.
Jei kepsnius patiekiate nepjaustytus, perkelkite juos į lėkštes ir patiekite karštus.
Jei planuojate pjaustyti kepsnius, perkelkite juos į pjaustymo lentą ir leiskite pabūti, uždengtus aliuminio folija, 5–10 minučių, tada plonai supjaustykite prie pasirinkto garnyro.
Šaltinis: www.onceuponachef.com

Rašyti komentarą