Karštas šokoladas suteikia energijos ne mažiau nei kava. Šis gėrimas ypač populiarus šaltuoju metų laiku.
Karšto šokolado receptai namuose
Paprastas receptas
Norint patiems pasigaminti aromatingą šokoladinį gėrimą, reikės tik kelių ingredientų ir 10 minučių laiko.
Ingredientų:
Reikės: natūralaus šokolado plytelės - 100 g.
Pieno - 0,5 litro
Cukraus, vandens
grietinėlės papuošimui
Kaip paruošti:
Šokolado plytelę sulaužykite į mažus gabalėlius (kad geriau ištirptų) ir įpilkite šiek tiek vandens.
Sudėkite mišinį į mikrobangų krosnelę arba ant viryklės ant silpnos ugnies.
Palaukite, kol šokoladas visiškai ištirps.
Paruoškite pieną, šiek tiek jį pašildydami.
Tada į pašildytą pieną supilkite ištirpintą šokoladą.
Įberkite cukraus pagal skonį, gerai išmaišykite iki vientisos spalvos.
Ant viršaus užpilkite grietinėlės arba pabarstykite cinamonu.
Vanilinis moka šokoladas
Ingredientai:
2 puodeliai nenugriebto pieno (gali būti riešutų pienas, augalinis pienas)
⅓ puodelio klevų sirupo
¼ puodelio nesaldintos kakavos
170 g smulkinto pusiau saldaus arba juodojo šokolado (geriausia 72 % kakavos)
1 valgomasis šaukštas vanilės ekstrakto
1 valgomasis šaukštas tirpios kavos
1 žiupsnelis druskos
plaktos grietinėlės
tarkuoto muskato riešuto arba cinamono (nebūtina)
Kaip paruošti:
Į didelį puodą supilkite pieną, klevų sirupą, kakavos miltelius, kakavos miltelius, smulkintą šokoladą, vanilę, kavą ir žiupsnelį druskos, jei reikia, įberkite cinamono ir muskato riešuto.
Pieną kaitinkite ant vidutinės ugnies, bet neužvirinkite. Dažnai maišykite, kad gėrimas nesuliptų.
Kai gėrimas užvirs, supilkite jį į puodelius.
Papuoškite grietinėle, cinamonu ir pan.
Šaltinis: tsn.ua
Rašinius šokolado tema remia:
„AJ Šokoladas“ - Klaipėdoje
Uostamiestyje - didelis ir labai įvairus iš kokybiškų belgiškų žaliavų pagaminto šokolado pasirinkimas - Šokolado parduotuvėje „AJ Šokoladas“ Klaipėdoje, Karoso g. 9.
Čia visada rasite didžiulį asortimentą šviežiausių saldainių, saldžių ir netgi labai pikantiškų dovanėlių.
Kavinė dirba darbo dienomis nuo 9 iki 17 val.
Rašyti komentarą