manų košė

Kaip virti manų kruopų košę, kad patiktų vaikams: kulinarinės paslaptys

Manų kruopų košė yra skanus ir maistingas patiekalas, kurį mėgsta ir vaikai, ir suaugusieji. Tačiau norint, kad manų košė būtų minkšta ir be gumuliukų, svarbu laikytis tam tikrų jos ruošimo taisyklių.

Norint paruošti manų košę, geriau naudoti riebų pieną. Manų kruopas į pieną reikia pilti plona srovele, nuolat maišant. Tai padės išvengti gumuliukų. Nepervirkite košės. Ji turi būti tiršta, bet ne kieta. 

Ingredientai

350 ml pieno

150 ml vandens

3 šaukštai manų kruopų

1 valgomasis šaukštas cukraus

žiupsnelis druskos

nedidelis gabalėlis sviesto

Paruošimas

Supilkite pieną ir vandenį į puodą.

Supilkite manų kruopas ir išmaišykite, kad nenusėstų ant dugno. Pastatykite puodą ant silpnos ugnies. Suberkite cukrų ir druską.

Žiupsnelis cinamono arba vanilės suteiks manų kruopoms ypatingo skonio. Nuolat maišydami užvirinkite košę. Kai užvirs, nuolat maišydami virkite košę dar 4 minutes.

Į košę sudėkite sviestą ir išmaišykite.

Kruopų košę patiekite su mėgstama uogiene, riešutais, džiovintais ar šviežiais vaisiais.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder