Po kepurė gali slėptis bet kokios salotos, ši intriga išlaikoma iki pat degustacijos. Salotos gaunasi ryškios, efektingos, jų išvaizda labai patinka vaikams. Papriką, kuria puošiamos salotos, galima naudoti tiek šviežią, tiek keptą.
Ingredientai:
– bulvės 2 vnt
– rauginti agurkai 4 vnt
– kiaušiniai 4 vnt
– vištienos file 250 g
– paprika 2 vnt
– svogūnas ½ vnt
– majonezas 100 g
– druska – pagal skonį
Gaminimas:
1. Bulves išvirkite su lupenomis. Pilnai ataušinkite, nulupkite, supjaustykite vienodais vidutinio dydžio gabalėliais.
2. Raugintų agurkų sūrymą nupilkite, taip pat supjaustykite kubeliais.
3. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite, pusę kiaušinių supjaustykite kubeliais, likusius palikite salotų puošimui.
4. Vištienos file išvirkite pasūdytame vandenyje. Mėsą pilnai ataušinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
5. Visus paruoštus ingredientus sudėkite į vieną erdvų indą. Pusę svogūno smulkiai supjaustykite, dėkite į pagrindinį mišinį.
6. Papriką iš anksto iškepkite orkaitėje, apvynioję ją folija. Kepimo laikas – 30 min. Paskui nuimkite foliją, paprikas dėkite į indelį, uždenkite dangteliu 10 min. Paskui atsargiai nuimkite ploną odelę. Paprikos minkštimą supjaustykite juostelėmis.
7. Salotas gardinkite majonezu, pabarstykite druska, permaišykite, dėkite į plokščią aukštos pussferės formos lėkštę. Salotų viršų padenkite paprikos juostelėmis, dėdami jas ratu.
8. Atskirkite likusių kiaušinių baltymus. Į vieną trynį dėkite truputį majonezo, permaišykite, susukite kamuoliuką, apvoliokite jį smulkiai tarkuotuose baltymuose. Dėkite kamuoliuką ant salotų kaip kepurės bumbulą. Apačioje ratu išdėliokite baltymus.
Salotos paruoštos dėti ant stalo.
Rašyti komentarą