Kas geriausiai tinka vištienos kebabui: trys marinato receptai

Šie trys marinato variantai vištienos kebabui tikrai sužavės net tikrus gurmanus savo išskirtiniu skoniu.

Jogurtinis marinatas su prieskoniais

Reikės:

  • 200 g natūralaus jogurto;
  • 3 šaukštai citrinos sulčių;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas;
  • 20 g smulkintų mėtų lapelių;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1 citrinos žievelės;
  • 1/2 šaukštelio maltų kmynų;
  • 1/2 šaukštelio kalendros;
  • 1/2 šaukštelio aštriosios paprikos;
  • 1/4 šaukštelio malto cinamono;
  • 1/4 šaukštelio imbiero.

Paruošimas:

  1. Sudėkite visus ingredientus į maišytuvą, suplakite iki vientisos masės.
  2. Vištieną gausiai padenkite marinatu ir padėkite į šaldytuvą nakčiai.

Citrusinių vaisių marinatas

Reikės:

  • 3 šaukštai medaus;
  • 50 ml ryžių acto;
  • 1 citrina;
  • 1 apelsinas;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Medų ir ryžių actą pašildykite puode.
  2. Supilkite mišinį į dubenį, įpilkite citrinos sulčių ir apelsino žievelės, išmaišykite.
  3. Pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Marinuokite vištieną kelias valandas.

Garstyčių marinatas su šalavijais

  • Grūdėtos garstyčios;
  • 1/2 citrinos;
  • 16 vnt. šalavijų lapų;
  • 4 česnako skiltelės;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštelis medaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Įtarkuokite citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, garstyčias, smulkiai supjaustytus šalavijų lapelius, alyvuogių aliejų, medų ir išspaustą česnaką.
  2. Pagardinkite pipirais ir druska ir gerai išmaišykite.
  3. Mėsą gausiai aptepkite mišiniu, uždenkite dubenį dangčiu ir palikite marinuotis 1 valandą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder