Keptas slyvų pudingas - privalote pagaminti šį rudenį

Šiam pudingo receptui galite naudoti mėgstamą slyvų rūšį, tačiau rekomenduojame džiovintų slyvų rūšies slyvas, kurios yra migdolo formos ir siaurėjančios gale. Jos yra mažesnės, gerai išlaiko formą, o kauliukas lengvai atsiskiria nuo minkštimo, todėl ypač tinka kepimui.

Ingredientai:

• Nesūdytas sviestas (skardai patepti)

•150 g cukraus, plius šiek tiek skardai pabarstyti

• 8 slyvos, supjaustytos plonomis skiltelėmis

• 3 dideli kiaušiniai

• 360 ml grietinėlės

• 30 ml anyžių likerio (nebūtina)

• 10 ml vanilės ekstrakto

• 60 g universalių miltų

• 2,5 ml druskos

• Cukraus pudra (pabarstymui)

Paruošimas:

1 žingsnis

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sviestu ištepkite 2 litrų kepimo indą, tada pabarstykite granuliuotu cukrumi. Išdėliokite slyvas inde.

2 žingsnis

Virtuviniame kombaine sumaišykite kiaušinius ir likusius 150 g granuliuoto cukraus. Veikiant varikliui, supilkite grietinėlę, anyžių likerį (jei naudojate) ir vanilę. Sudėkite miltus ir druską, ir sumaišykite. Leiskite kremui pastovėti 10 minučių, tada supilkite ant slyvų.

3 žingsnis

Kepkite pudingą 15 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 175°C ir toliau kepkite, kol kremas taps auksinės spalvos ir sustings, dar 20–25 minutes. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada pabarstykite cukraus pudra.

Šaltinis: www.bonappetit.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder