Ingredientai:
• Nesūdytas sviestas (skardai patepti)
•150 g cukraus, plius šiek tiek skardai pabarstyti
• 8 slyvos, supjaustytos plonomis skiltelėmis
• 3 dideli kiaušiniai
• 360 ml grietinėlės
• 30 ml anyžių likerio (nebūtina)
• 10 ml vanilės ekstrakto
• 60 g universalių miltų
• 2,5 ml druskos
• Cukraus pudra (pabarstymui)
Paruošimas:
1 žingsnis
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Sviestu ištepkite 2 litrų kepimo indą, tada pabarstykite granuliuotu cukrumi. Išdėliokite slyvas inde.
2 žingsnis
Virtuviniame kombaine sumaišykite kiaušinius ir likusius 150 g granuliuoto cukraus. Veikiant varikliui, supilkite grietinėlę, anyžių likerį (jei naudojate) ir vanilę. Sudėkite miltus ir druską, ir sumaišykite. Leiskite kremui pastovėti 10 minučių, tada supilkite ant slyvų.
3 žingsnis
Kepkite pudingą 15 minučių, tada sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 175°C ir toliau kepkite, kol kremas taps auksinės spalvos ir sustings, dar 20–25 minutes. Leiskite šiek tiek atvėsti, tada pabarstykite cukraus pudra.
Šaltinis: www.bonappetit.com

Rašyti komentarą