Kitokia Kotrynos Starkienės šaltibarščių versija: nustebins ir skonis, ir spalva

(5)

Lietuviai taip mėgsta šaltibarščius, jog seniai jų nebevalgo tik vasarą – patiekalas ant stalo puikuojasi kone visus metus, arba vos po žiemos pamatome pirmuosius saulės spindulius.

Tačiau retas kuris taip pat dažnai kaip rožinius, gamina ir baltuosius šaltibarščius. Šį šeštadienį TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ bus „nulaužta“ jų paslaptis. Kotryna Starkienė pristatys dar vieną visų mūsų pamiltos sriubos versiją!

Pats metas vis labiau artėjančiai vasarai suteikti dar daugiau spalvų su baltaisiais šaltibarščiais!

„Tai – puikus patiekalas karštai vasaros dienai, kai daržai pilni žalumynų, ridikėlių ir šviežių bulvių. O desertui šįkart paruošiu apelsininius blynelius. Tikra prancūziška klasika!“ – skonių įvairovę šio šeštadienio laidoje pristato K. Starkienė.

Blynelių receptą pamatysite laidoje, o ko reikia baltiesiems šaltibarščiams, Kotryna atskleidžia jau dabar.

Baltiems šaltibarščiams reikės:

  • sūdytų rūgštynių;
  • šviežių agurkų;
  • ridikėlių;
  • šviežių krapų;
  • šviežių svogūnų laiškų;
  • kefyro.

Gaminimo eiga

  1. Kelis šaukštus sūdytų rūgštynių užpilkite keliomis stiklinėmis vandens ir viską užvirkite. Palikite atvėsti.
  2. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais, ridikėlius – riekelėmis. Susmulkinkite svogūnų laiškus bei krapus.
  3. Į didelį dubenį sudėkite visas daržoves, supilkite atvėsusį rūgštynių nuovirą, pilkite kefyrą ir gerai išmaišykite.
  4. Sriubą atšaldykite ir patiekite su virtomis šviežiomis bulvėmis.

Skanaus!

 „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder