Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gintaras
Gintaras ,

Akrilamidas yra kancerogeninė, genotoksiška medžiaga, kelianti rimtą pavojų žmonių sveikatai. Akrilamidas susiformuoja vykstant reakcijai tarp amino rūgščių ir cukraus, paprastai maisto produktuose, kurie yra termiškai apdorojami aukštoje temperatūroje (virš 120c kepant, kepant ant grotelių, skrudinant). Susidariusio akrilamido kiekis maiste priklauso nuo temperatūros, kepimo laiko, recepto. (...) Didžiausi akrilamido kiekiai aptinkami: bulvių traškučiuose, gruzdintose bulvytėse, duonos gaminiuose (plutose), javainiuose, sausainiuose, vafliuose, trapučiuose, meduoliuose, kavoje, džiovintuose vaisiuose ir riešutuose. (...) Kuo labiau suskrudęs produktas, tuo didesnis susidarę akrilamido kiekis produkte. (,,Akrilamidas maiste - kas tai ir kaip sumažinti jo kiekį?'')

Dėmesio! Jūs skaitote komentarų skiltį. Komentarus rašo naujienų portalo VE.lt skaitytojai. Nuomonės nėra redaguojamos ar patikrinamos. Skaitytojų diskusijos turinys neatspindi redakcijos nuomonės.