Naujų metų pradžiai – nauji iššūkiai ir skoniai: Kotryna Starkienė pasidalijo savo pusryčių idėja
Šį šeštadienį ji atskleis pusryčių idėją, kurią išbandyti namuose spėjo dar tikrai ne visi. Tai – naminiai beigeliai.
Anot Kotrynos, beigelius pamėgsta vis daugiau lietuvių, tačiau dažniausiai juos vis dar perka kepyklėlėse ar perka kavinėse. Visgi, kaip pastebi K. Starienė, iš tiesų jie visai nesudėtingai paruošiami ir namuose.
„Šį šeštadienį pasidalinsiu beigelių receptu. O taip pat parodysiu, kokius sumuštinius ruošiu su šiais šviežiais kepiniais“, – intriguoja ji.
O kad laidos metu galėtumėte gaminti kartu su Kotryna, receptu ji dalijasi jau dabar.
Beigeliai
Reikės:
500 g miltų;
300 ml šilto vandens;
2 a.š. rudojo cukraus;
7 g. sausų mielių;
1 a.š. druskos.
Gaminimo eiga
Į vandenį supilkite cukrų bei mieles ir šiek tiek palikite pastovėti. Miltus išmaišykite su druska ir, nuolat maišydami, po truputį supilkite vandenį. Užminkykite tešlą. Kai visi miltai išsimaišys ir tešla taps tąsi, įdėkite ją į dubenį, uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kad tešla pakiltų.
Pakilusią tešlą padalinkite į vienodo dydžio gabalėlius. Juos uždenkite ir palikite dar 15 minučių.
Iš kiekvieno gabalėlio tešlos suformuokite rutuliukus. Miltuotu pirštu viduryje rutuliuko padarykite skylę ir sukite tešlą aplink pirštą, kol skylė padidės. Tokiu būdu suformuokite visus beigelius.
Platų puodą su vandeniu užvirinkite ir įberkite šaukštelį sodos. Sudėkite beigelius į verdantį vandenį, bet negrūskite – jie turi laisvai plūduriuoti vandenyje. Virkite apie minutę, o tada apverskite ir pavirkite dar tiek pat.
Išėmę beigelius, juos nusausinkite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Patepkite juos kiaušinio plakiniu ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių. Skanaus!
„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 11.30 val. tik per TV3!
Rašyti komentarą