Perlinės kruopos.

Ne virti, o kepti: kaip skaniai paruošti perlines kruopas

(3)

Šis patiekalas yra puikus baltymų ir sudėtinių angliavandenių šaltinis, todėl puikiai tinka pietums ar vakarienei. Jį lengva paruošti, jis sotus ir nebrangus.

Perlinės kruopos paprastai verdamos, tačiau jas galima paruošti ir kitaip - kepti.

Perlinės kruopos su mėsa: paprastas ir sotus patiekalas

Stiklinė perlinių kruopų 

Svogūnų

Morkos

200 g mėsos (kiaulienos, jautienos arba vištienos)

250 ml vandens

Druskos, pipirų - pagal skonį

Česnako skiltelė

Aliejus

Paruošimas:

Perlines kruopas nuplaukite ir 1,5 val. pamirkykite šaltame vandenyje. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Sudėkite kruopas ir kepkite ant didelės ugnies 5-6 min. nuolat maišydami.

Perkelkite jas į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje 5-7 minutes kepkite nedideliais gabalėliais supjaustytą mėsą. Į mėsą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, stambiai sutarkuotą morką ir susmulkintą česnaką. Kepkite dar kelias minutes.

Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įpilkite keptų perlinių kruopų ir vandens.

Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir troškinkite ant mažos ugnies 30-40 minučių.

Kad skonis būtų intensyvesnis, į patiekalą pagal skonį galite įdėti grybų, žolelių, pomidorų pastos ar kitų prieskonių.

Pabandykite pagaminti šį patiekalą ir jis tikrai taps jūsų mėgstamiausiu receptu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder