Citrinos

Neišmeskite šio skanėsto: ką galite pasigaminti iš citrusinių vaisių žievelių

Užuot išmetę citrinų ar apelsinų žieveles, panaudokite jas saldumynams ar prieskoniams savo kulinariniams šedevrams gaminti.

Tikriausiai nedaugelis žino, kad apelsinų, citrinų ir greipfrutų žievelėse yra maistinių skaidulų, vitaminų ir antioksidacinių junginių, kurie labai naudingi mūsų sveikatai.

Iš jų taip pat galima pasigaminti daugybę skanėstų, arbatų ir net prieskonių.

Papasakosime, kaip iš citrusinių vaisių žievelių pasigaminti gardžių desertų, kurie patiks visai šeimai.

Ką galite pasigaminti iš citrusinių vaisių žievelių

Apelsinų ir citrinų žievelių cukatas.

Šiuos cukruotus žievelių gabalėlius labai lengva paruošti savo rankomis.

Tam reikės 1 kilogramo citrinų arba apelsinų ir 2 puodelių cukraus.

Vaisius nulupkite, žievelę supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į puodą.

Įpilkite vandens, kad skystis visiškai apsemtų žievelę, ir pastatykite ant ugnies.

Užvirinkite, virkite tris minutes, nusunkite vandenį ir pakartokite virimo procedūrą dar 2 kartus.

Tai būtina, kad žievelė neliktų karti.

Paskutinio vandens neišpilkite, ištraukite žievelę, suberkite į ją cukrų, gerai išmaišykite ir suberkite žievelę į sirupą.

Cukatas reikia virti 30-40 minučių, kol plutelė taps stiklinė.

Tada juos išimkite, apvoliokite cukruje ir padėkite džiūti ant pergamento.

Po 2 dienų gardūs citrusiniai cukruoti apelsinai bus paruošti.

Apelsinų cukruoti vaisiai su šokoladu.

Cukruotus apelsinus reikia paruošti pagal šį receptą.

Tik iškepusius juos reikia glazūruoti ištirpintu juoduoju arba pienišku šokoladu.

Glajui tinka bet kokia šokolado plytelė, kurią reikia ištirpinti mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje.

Tokį skanėstą galima paruošti kaip dovaną draugams ar giminaičiams.

Citrinų prieskoniai.

Sutarkuokite citrinos žievelę, sumaišykite su druska, džiovintu česnaku ir žolelėmis ir pagardinkite žuvies, mėsos ar bulvių patiekalus.

Taip pat tarkuota citrinos žievelė puikiai tiktų į keksiukus, blynelius, blynelius, sūrio pyragus ar tortus.

Greipfrutų žievelių arbata.

Greipfrutų žievelėse yra eterinių aliejų ir antioksidacinių junginių, todėl iš jų pagaminsite sveiką ir aromatingą arbatą.

Įdėkite žievelę į verdantį vandenį ir palikite virti 10 minučių, jei norite, į arbatą galite įdėti medaus.

Tokį gėrimą galima paruošti iš mandarinų ir citrinų žievelių.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder