pixabay.com

Niekas nepatikės, kad juose nėra mėsos: paprastas avižinių kotletų receptas

Kotletai labai skanūs ir sultingi.

Avižiniai dribsniai yra viena iš grūdinių kultūrų, turinčių daug naudingų savybių.

Juk 100 g avižinių dribsnių yra 26 % vitamino B1, 6 % vitamino B6, 6 % vitamino E, 6 % vitamino E, 2 % vitamino B3, apie 65 % fosforo, 31 % magnio, 24 % geležies, 22 % cinko, 2 % kalio ir 4 % kalcio.

Avižiniai dribsniai taip pat yra beta gliukano - skaidulinių medžiagų, kurios mažina alkį ir didina sotumą, šaltinis.

Per gavėnią galite pasigaminti avižinių dribsnių paplotėlių. Tai garantuotai bus sveika ir skanu.

Sudedamosios dalys:

300 g avižinių dribsnių

1 svogūno

1 kiaušinis

1 morka

70 g miltų

druskos ir pipirų pagal skonį

džiūvėsėlių

Paruošimas:

Avižinius dribsnius užpilkite verdančiu vandeniu. Vandens reikia tiek, kad jis gerai apsemtų avižinius dribsnius.

Pakepinkite tarkuotas morkas ir smulkiai supjaustytus svogūnus iki auksinės spalvos ir suberkite į avižinius dribsnius, tada įmuškite kiaušinį.

Pagardinkite druska ir pipirais, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

Kepkite iš abiejų pusių gerai įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės ugnies.

Patiekite paplotėlius karštus su mėgstamu padažu arba šviežiomis žolelėmis.

Šie kotletai tinka ne tik besilaikantiems pasninko - jie gali būti skanus garnyras prie žuvies ar mėsos.

Skanaus!

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.