Nors šašlyką vadina lietuvių liaudies patiekalu, Vytarą Radzevičių žavi ir kitokie grilio patiekalai: atskleidė, koks desertas tapo nepakeičiamu
(2)Visi mėgstantys gaminti ir skaniai pavalgyti kiekvieną penktadienį nuo šiol turės progą išvysti net du gardžius receptus – vieną žvaigždės, ir antrą tikrą kepsninių meistro. Kas daugiau kartų nugalės šiemet?!
Laidos „LIDL grilio talentai“ vedėju tradiciškai tapsiantis žurnalistas bei keliautojas Vytaras Radzevičius neslepia – nustebina kiekvieni šių kovų metai. Jie atneša daug džiaugsmo, o ypač tokio, kurį kelia pažinimas.
„Laidų dalyviai nustebina, nes jie gamina savo firminius patiekalus, todėl puikiai žino, kaip tai daryti. Atmosfera prie grilių būna puiki – sklinda ne tik dūmai, bet ir gera nuotaika. O juk maistą ir reikia gaminti su meile bei gera emocija. Man visada žingeidu, kaip ir kas gaminama, koks būna „cinkelis“. Visada tikiuosi ir pats ką nors sužinoti, atrasti. Ypač skonių derinius ir gamybos būdus“, – pasakoja jis.
Būtent todėl stebėdamas, kaip gamina laidos dalyviai, Vytaras dalį jų paslapčių pasiima ir sau, o tuomet išbando jau savoje erdvėje.
„Man ypač įdomūs patiekalai, kai kartu gaminamas ir padažas ar pritaikomas koks nors sūris, marinatas. Arba vegetariški variantai. Patiekalų daug ir jie visi skanūs – tikrai nenorėčiau išskirti kurio vieno. Lygiai taip pat man sudėtinga būna skelbti ir verdiktą, nes tai yra tiesiog skanu!“ – neslepia laidos vedėjas.
Kaip ir daugelis laidos dalyvių, kaisdamas grilį V. Radzevičius taip pat stengiasi laikytis sezoniškumo. Neverta stebėtis, kad vos atsiradus smidrams, grybams ar tiesiog pasigavus žuvį, jie netrukus keliauja ant kulinaro grilio.
Vis dėlto vasarą, anot Vytaro, sunku būtų nurungti šašlykus – tiek savo mėsos, tiek ir marinatų įvairove. „Juos lengviausiai gaminti, o kai pavasarį pradeda sklisti šašlų kvapai, tai, žiūrėk, ir kaimynai jau traukia kepsnines. Aš seniai šašlyką vadinu lietuvių liaudies patiekalu. Juk mėsą ant iešmų Lietuvoje kepdavo per amžių amžius!“ – tvirtina jis.
Vis dėlto šių metų Vytaro grilio atradimuose yra ir dar įdomesni mėsos paruošimo būdai: „Sakyčiau, jau „atmušiau“ ranką kepimo žarijose duobėje. Tam reikia didesnio mėsos gabalo, ilgesnio kepimo bei kantrybės. Kepsnys dedamas į žarijų duobę, užkasamas ir jei ištrauksi per anksti, jau nebeiškepsi iš naujo. O šiemet bandysiu kepti žuvį ar paukštieną druskoje. Esu ragavęs tokių patiekalų ir jie tiesiog tirpsta burnoje.“
Tuo tarpu laidos dalyviai ant grilio ruošia ne tik mėsos ar vegetariškus patiekalus, bet ir… desertus. Būtent praėjusį sezoną laidoje keptą apverstą obuolių pyragą, patiektą su ledais, V. Radzevičius vadina tikra žvaigžde. „Pamenu, kad pasibaigus filmavimui, jis tiesiog ištirpo, kai kūrybinę grupė prie jo prišoko“ , – laidos užkulisius išduoda jis.
O ko laidos vedėjas palinkėtų būsimiems kovų dalyviams? „Drąsos ieškoti, derinti skonius ir atrasti tą savo vienintelį firminį skonį, apie kurį sklistų legendos, o po „LIDL grilio talentų“ laidos, jis taptų žinomas ir visoje Lietuvoje“, – pokalbį baigia jis.
„LIDL grilio talentai“ – kiekvieną penktadienį, 17.55 val. per TV3!
Rašyti komentarą