Nuo Artimųjų Rytų iki tradicinių skonių: pusryčių sumuštinių receptai kiekvienam Zodiako ženklui

Kiek Zodiako ženklų – tiek ir pusryčių: kiekvieną Zodiako ženklą žvaigždės apdovanojo išskirtinėmis savybėmis, formuojančiomis ne tik asmenybę, bet ir mitybos įpročius.

Savo dieną pradedame nuo pusryčių, tad pasidairykime, kokie pusryčių sumuštinių receptai, sukurti pagal vedų astrologės, mitybos konsultantės ir ilgamečio duonos gamintojo rekomendacijas,  labiausiai tinka kiekvienam Zodiako ženklui.

Tradicinis sumuštinis ar įmantrus, estetiškas ar sotus – visi dvylika Zodiako ženklų turi savo skoniui geriausiai tinkantį receptą.

Pasak vedų astrologės Irmos Rimšelės, Zodiako ženklų mitybos įpročiai, mėgstamiausi skoniai bei patiekalų ruošimo stilius dažnai susiję ir su ženklo energija. 

„Vieni vertina intensyvius ir drąsius skonius, kiti ieško stabilumo ir balanso lėkštėje, dar kitiems svarbiausia – gaminimo greitis ir paprastumas“, – pastebi I. Rimšelė.

Jai pritaria ir sertifikuota mitybos konsultantė Karolina Vaičienė, padėjusi sukurti 12 gardžių receptų, tinkančių visiems Zodiako ženklams ir atsižvelgiančių ne tik į astrologinius niuansus, bet ir į sveikatingumo principus.

Avinas

Pusryčiai Avinui – greiti, suteikiantys energijos ir jėgų. Šio ženklo atstovai nemėgsta gaišti laiko ilgiems gaminimo procesams. Jiems svarbiausia – greitas paruošimas. Mėgsta intensyvius skonius, aštrų, keptą maistą.

Ugningam sumuštiniui reikės:

Avokado, šlakelio citrinos sulčių, saulėje džiovintų pomidorų, skrudintų sėklų (saulėgrąžų, moliūgų), čili dribsnių, ruginės duonos.

Gaminame:

Avokadą sutriname, užtepame ant paskrudintos duonos ir užlašiname citrinos sulčių. Smulkiai supjaustome saulėje džiovintus pomidorus, beriame ant avokado. Ant viršaus barstome skrudintas sėklas bei čili dribsnius.

Jautis

Jaučiai – tikri gurmanai, vertinantys kokybę ir estetiką. Jiems maistas yra malonumo šaltinis, todėl jų sumuštiniai būna ne tik skanūs, maistingi, bet ir vizualiai patrauklūs. Jaučiai mėgsta valgyti neskubėdami ir mėgautis procesu, skoniais.

„Mūsų gaminiai asocijuojasi su šiaurietiška kokybe, pasitikėjimu, skonio sensacijomis ir apgalvotu maistingumu. Jautis – vienas iš mūsų prekių ženklą geriausiai atspindinčių Zodiako ženklų, kuris dažnai pasižymi ne tik patikimumu, stabilumu, bet ir jausmingumu, atsiskleidžiančiu per turtingas, juslines patirtis, kurias įkūnija mūsų duonos gaminiai“, – priduria „Fazer Lietuva“ atstovė.

Gurmaniškam sumuštiniui reikės:

Raudonųjų ikrų, virtų kiaušinių, šlakelio majonezo, kefyro duonos.

Gaminame:

Kiaušinį sutriname šakute su majonezu, tepame ant duonos sudarydami viduje įdubimą. Į vidų dedame raudonuosius ikrus ir skanaujame.

Dvyniai

Dvyniams svarbi įvairovė bei pagaminimo greitis. Idealiu atveju jie rinktųsi keletą skirtingų mini sumuštinukų, tačiau gamindami patys nesivargins ir neskirs daug laiko maisto ruošai. Valgys „prabėgomis“, ruošdamiesi, judėdami. Dvyniai mėgsta lengvus patiekalus.  

Greitam sumuštiniui reikės:

Migdolų sviesto (tinka ir kitų riešutų), šviežių obuolių ar kitų vaisių, cinamono,  sumuštinių duonos.

Gaminame:

Ant duonos tepame riešutų sviestą, dedame griežinėliais pjaustytą vaisių, beriame cinamoną.

Vėžys

Vėžiai mėgsta tradicinius skonius – maistą, kuris primena vaikystę, kelia sentimentus, ar patiekalus, kuriuos ruošdavo mama. Jiems svarbu, kad maistas teiktų jaukumo, komforto jausmą.

„Kalbant apie sentimentus, raugo duona lydėjo mūsų stalus nuo pačių seniausių laikų, ją namuose kepdavo mūsų proseneliai ir protėviai, todėl jaukumo ir komforto ieškančiam Vėžiui sumuštinis su raugo duona – tai pusryčiai, pataikantys tiesiai į dešimtuką“, – pastebi „Fazer Lietuva“ atstovė.

Komfortiškam sumuštiniui reikės:

Varškės užtepėlės, keptų daržovių (tinka paprikos, baklažanai),  ruginės duonos.

Gaminame:

Ant raugo duonos tepame varškės užtepėlę, dedame keptas daržoves ir skanaujame.

Liūtas

Liūtams svarbiausia – vizualinis vaizdas, patiekimas. Jie nori jausti prabangą ir dėmesį net valgydami pusryčius. Idealus sumuštinis – vertas „Instagram“ nuotraukos bei pagardintas išskirtiniais ar egzotiškais ingredientais, tokiais kaip bri sūris, figos, gražgarstės, čatnis, apelsinų džemas. Liūtas savo sumuštinį mielai skanaus su šampano taure.

Išskirtiniam sumuštiniui reikės:

Bri sūrio, apelsinų džemo, gražgarsčių,  šviesios duonos.

Gaminame:

Ant duonos tepame apelsinų džemą, dedame griežinėliais pjaustytą bri sūrį ir gražgarstes. Skanaujame.

Mergelė

Mergelės renkasi sveikus, subalansuotus ir ekologiškus pusryčius. Siekiant užtikrinti maksimalią maistinę vertę, jų sumuštiniai yra kruopščiai apgalvoti.

Subalansuotam sumuštiniui reikės:

Grūdėtos varškės, šviežių ridikėlių, petražolių, šviesios duonos.

Gaminame:

Ant duonos tepame grūdėtą varškę, dedame griežinėliais pjaustytus ridikėlius, beriame petražoles.

Svarstyklės

Svarstyklėms maistas yra meno forma, todėl pusryčiai turi būti ne tik skanūs, bet ir estetiškai patrauklūs. Svarstyklės renkasi ingredientus, kurie sukuria harmoniją tarp skonio ir vaizdo. Skoniai – subalansuoti, kreminiai, šilkiniai, svarbus ne tik maistas, bet ir patiekimas, aplinka.

„Pastebėjome, jog Svarstyklės taip pat labai gerai atspindi mūsų prekių ženklą. Šiam Zodiako ženklui būdingas atidumas detalėms, tikslumas, patikimumas. Svarstyklės taip pat siejamos ne tik su estetika, bet ir su sveikatingumu bei gerove“, – pastebi „Fazer Lietuva“ atstovė.

Estetiškam sumuštiniui reikės:

Lašišos, granatų sėklų, varškės užtepėlės, krapų, šviesios duonos.

Gaminame:

Ant duonos tepame varškės užtepėlę, dedame lašišą, pabarstome granatų sėklomis ir krapais.

Skorpionas

Skorpionams patinka intensyvūs ir kontrastingi skoniai, aštrūs, pikantiški priedai, egzotiniai deriniai. Skorpionai mėgsta valgyti lėtai, įsigilindami į kiekvieną niuansą, todėl jų sumuštiniai turi būti intriguojantys, atskleidžiantys netikėtus skonius.

Išraiškingam sumuštiniui reikės:

Juodųjų alyvuogių, keptų paprikų, kietojo sūrio, baziliko, šviesios duonos.

Gaminame:

Ant duonos tepame trintas juodąsias alyvuoges, dedame keptą papriką ir pabarstome kietuoju sūriu.

Šaulys

Šauliai – pasaulio virtuvių skonių gerbėjai, todėl jų sumuštiniai dažnai atspindi paskutinės kelionės įspūdžius. Jie drąsiai eksperimentuoja, mėgsta derinti neįprastus ingredientus ir atrasti naujus skonių derinius.

Artimųjų Rytų sumuštiniui reikės:

Tahini pastos, keptų avinžirnių, kalendros, batono.

Gaminame:

Batoną apkepame, užtepame tahini pasta, dedame keptus avinžirnius su prieskoniais (druska, rūkytų paprikų milteliais), barstome smulkintą kalendrą.

Ožiaragis

Ožiaragiai renkasi klasikinius ir praktiškus sumuštinius, kurie yra paprasti ir sotūs. Jie mėgsta tradicinius skonius, todėl pirmenybę teikia ingredientams, kurie yra pažįstami ir patikimi. 

Jų pusryčiai turi būti greitai paruošiami, bet maistingi, kad užtikrintų energiją visai dienai.

Tradiciniam sumuštiniui reikės:

Keptos vištienos, sviesto, pomidoro, sumuštinių duonos.

Gaminame:

Ant duonos tepame sviestą, dedame griežinėliais pjaustytą vištieną ir pomidorą.

Vandenis

Vandeniai dievina inovatyvumą, originalumą, netikėtumus, todėl jų sumuštiniai kaskart bus unikalūs ir eksperimentiniai. Greičiausiai jie rinksis veganiškus ingredientus, ekologiškus produktus, neįprastas tekstūras ar egzotinius skonius, atspindinčius jų kūrybiškumą ir socialinį sąmoningumą. Vandeniui svarbu, kad maistas atitiktų jų vertybes ir būtų tiek originalus, tiek tvarus.

Nestandartiniam sumuštiniui reikės:

Kepto baklažano, tahini pastos, granatų, kefyro batono.

Gaminame:

Ant batono tepame tahini pastą, dedame keptą baklažaną ir beriame granatų sėklas.

Žuvys

Žuvims maistas yra emocijų ir kūrybos dalis, todėl sumuštiniai atspindi jų nuotaikas. Žuvys mėgsta lengvus, švelnius skonius, tačiau gali pasirinkti ir saldžius ingredientus, jei tą dieną ieško jaukumo. 

Jų pusryčiai dažnai būna subtilūs, estetiški ir jausmingi, sukuriantys ramybės ir kūrybinio polėkio pojūtį.

Švelniam sumuštiniui reikės:

Avokado, citrinos sulčių, sūdytos lašišos, agurko, kefyro sumuštinių duonos.

Gaminame:

Ant duonos tepame trintą avokadą, pašlakstome citrinos sultimis, dedame sūdytą lašišą ir agurkų griežinėlius.

„Pusryčiai gali būti lengvi, sotūs, lėti, greiti, sveikuoliški, nuodėmingi – visokie. Kiek skirtingų žmonių, tiek esama ir skirtingų pusryčių variacijų, tačiau mūsų kefyro, avižų ar raugo sumuštinių duonos yra subalansuotos visoms pusryčių tradicijoms ir visiems Zodiako ženklams“, – teigia „Fazer Lietuva“ atstovė.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder