·Paruošimo laikas: 10 minučių
·Gaminimo laikas: 20 minučių
·Visas laikas: 30 minučių
·Išeiga: Apie 12 blynelių
INGREDIENTAI
·220 g kvietinių miltų
·1 ½ arbatinio šaukštelio (apie 7 g) kepimo miltelių
·1 arbatinis šaukštelis (apie 5 g) valgomosios sodos
· ¾ arbatinio šaukštelio (apie 4 g) smulkios jūros druskos
·2 kiaušiniai
·480 ml kefyro
·1 valgomasis šaukštas (15 ml) klevų sirupo
· ½ arbatinio šaukštelio (2-3 ml) vanilės ekstrakto
GAMINIMO EIGA
1. Sumaišykite tešlą. Dideliame dubenyje plakimo šluotele sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, kefyrą, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą.
Supilkite skystą masę į miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų ruoželių. Svarbu nepermaišyti – tešla turi likti šiek tiek gumuliuota.
2. Iškepkite blynelius. Įkaitinkite didelę keptuvę su nepridegančia danga ant vidutinės-aukštos ugnies ir lengvai patepkite ją riebalais. Pilkite tešlą į įkaitintą keptuvę maždaug po 60 ml (¼ puodelio) porcijomis, palikdami pakankamai tarpo, kad blynelius būtų lengva apversti.
Kepkite apie 3 minutes, kol kraštuose pradės formuotis ir sproginėti burbuliukai, o apačia taps gražiai auksinės spalvos. Mentele apverskite blynelius ir kepkite dar 2–3 minutes, kol ir kita pusė pagels.
3. Patiekite. Iškepusius blynelius sudėkite į lėkštę. Patiekite šiltus su sviestu, klevų sirupu ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus
Šaltinis: www.gimmesomeoven.com

Rašyti komentarą