Nuostabiosios vasaros salotos - patiks net ir išrankiausiems

Mūsų salotos, puikiai tinkančios kepsniams ir piknikams, yra nuostabių ingredientų kombinacija. Patiekite su avienos kebabais įspūdingai vasaros šventei. 

Ingredientai

400 g juodųjų pupelių, nusausintų

2 didelės saujos špinatų lapelių, grubiai pjaustytų

500 g pomidorų, supjaustytų dideliais gabalėliais

½ agurko išilgai per pusę, sėklos išskobtos ir supjaustytų kampu

1 mangas, nuluptas ir supjaustytas gabalėliais

1 didelis raudonasis svogūnas, perpjautas per pusę ir smulkiai supjaustytas

6-8 ridikėliai, supjaustyti

2 avokadai, nulupti ir supjaustyti

100 g fetos, sutrupintos

sauja žolelių

Padažui:

didelė mėtos sauja

maža kalendrų kekė

nedidelė baziliko kekė

1 žaliasis čili pipiras, išskobtas ir susmulkintas

1 nedidelė česnako skiltelė

100 ml aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių arba rapsų aliejaus

2 laimai, nulupti ir išspausti sultims

2 šaukštai baltojo vyno acto

2 šaukšteliai medaus

Metodas

1 ŽINGSNIS

Padažą pasigaminkite virtuviniu kombainu suplakdami visus ingredientus (arba labai smulkiai supjaustykite), palikdami kelis žolelių lapelius salotoms. Padažą galite pasigaminti likus 24 val. prieš patiekiant.

2 ŽINGSNIS

Pupeles ir špinatus išbarstykite ant didelės lėkštės. Ant viršaus išdėliokite pomidorus, agurką, mangą, svogūną ir ridikėlius ir švelniai sumaišykite rankomis. Apibarstykite salotas su avokadais, feta ir žolelėmis, o užpilą patiekite šalia salotų.

Skanaus!

Parengta pagal: www.bbcgoodfood.com

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder