Ingredientai:
- kefyras (250 ml) – 1 stiklinė
- sūris (picos mocarela ar kitas jūsų mėgstamas sūris) – 70 g
- kumpis (kalakutienos, bet koks jūsų mėgstamas ar dešra) – 100 g
- kvietiniai miltai – 1 stiklinė
- druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
- cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio
- soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
- paprika (oranžinė, maža) – 1 vnt
- pomidoras (nedidelis) – 1 vnt
- žalumynai (svogūno laiškai ir petražolės) – 2 šakelės
- saulėgražų aliejus (blynų kepimui)
- kiaušiniai – 2 vnt
Paruošimas:
- Pilame į indą kefyrą, dedame cukrų, sodą ir druską, sumaišome. Laukiame kefyro ir sodos reakcijos.
- Ruošiame produktus, kurių mums prireiks blynams. Aš naudosiu mocarelos sūrį picai, jis labai gerai lydosi. Blynams aš paėmiau kalakutienos kumpį.
- Kumpį pjaustome mažais kubeliais, sūrį tarkuojame vidutine trintuve. Įmušame kiaušinius. Viską pilame į kefyrą ir maišome.
- Sijojame miltus. Man išėjo lygiai stiklinė, 250 ml talpos. Užmaišome tešlą.
- Pomidorą, pipirą ir žalumynus pjaustome labai smulkiai. Dedame į tešlą.
- Viską kruopščiai permaišome. Tešla paruošta kepimui.
- Į keptuvę pilame aliejaus, kaitiname ir šaukštu dedame tešlą. Mano keptuvė 24 cm diametro. Joje aš patalpinau 4 blynus. Blynus reikia dėti per atstumą, kepimo procese jie „auga“. Kepame iš vienos pusės ant vidutinės ugnies.
- Apverčiame, mažiname ugnį iki minimumo, uždengiame blynus dangčiu ir kepame, kol kita pusė taps gražios spalvos.
Rašyti komentarą