Ingredientai:
4 valgomieji šaukštai (57 g) nesūdyto sviesto, supjaustyto 1,2 cm gabalėliais
1,5 valgomojo šaukšto (21 ml) alyvuogių aliejaus
4 dideli smulkiai supjaustyti svogūnai
8 skiltelės plonai supjaustyto česnako 0,5 arbatinio šaukštelio smulkintų raudonųjų pipirų dribsnių
1 arbatinis šaukštelis smulkiai tarkuotos citrinos žievelės
2 valgomieji šaukštai (28 ml) šviežiai spaustų citrinos sulčių
2 kg gyvų midijų, išvalytų ir be „barzdų“
240 ml sauso baltojo vyno
180 ml vištienos sultinio
80 ml riebios grietinėlės (plakamosios grietinėlės)
60 ml šviežių petražolių, smulkintų, plius daugiau papuošimui
0,5 arbatinio šaukštelio druskos, daugiau pagal skonį, jei reikia
0,5 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų citrinų skiltelės patiekimui traški duona patiekimui
Instrukcijos:
Puode, pakankamai dideliame, kad tilptų midijos, įkaitinkite sviestą ir aliejų ant vidutinės ugnies. Kai sviestas visiškai ištirps, sudėkite svogūnus ir kepkite 6–8 minutes, retkarčiais pamaišydami, arba kol šiek tiek suminkštės. Sudėkite česnaką ir kepkite minutę.
Tada sudėkite smulkintus raudonųjų pipirų dribsnius ir kepkite dar vieną minutę. Sudėkite citrinos žievelę ir citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Sudėkite midijas, vyną ir vištienos sultinį.
Gerai išmaišykite, kad pasidengtų, tada padidinkite ugnį iki vidutinės-aukštos ir uždenkite puodą dangčiu.
Kepkite, dažnai tikrindami, kol midijų kiautai atsivers, apie 3 minutes. Išmeskite visas midijas, kurios neatsidaro.
Sumažinkite ugnį iki žemos ir lėtai supilkite riebią grietinėlę, nuolat maišydami. Įmaišykite druską, pipirus ir petražoles. Nuimkite nuo ugnies ir padalinkite į dubenėlius. Patiekite su citrinų skiltelėmis, traškia duona ir geru baltuoju vynu!
Šaltinis: www.bakerbynature.com

Rašyti komentarą