Pamirškite „Silkę pataluose“: salotos „Imperija“ nugvelbs visus komplimentus nuo šventinio stalo

Ieškote sočių, sveikų ir kartu šventiškų salotų? Išbandykite šį receptą.

Šios salotos atrodys labai patraukliai ant šventinio stalo ir tikrai patiks visiems svečiams. Receptu pasidalijo svetainė „Lord“.

Ingredientai

  • Virti burokėliai – 3–4 vnt.
  • Virti kiaušiniai – 4–6 vnt.
  • Slyvos (džiovintos) – 150 g
  • Kietasis sūris – 100 g
  • Graikiniai riešutai – 100 g
  • Šaldyti žalieji žirneliai – 100 g
  • Druska, pipirai – pagal skonį
  • Majonezas – pagal skonį

Gaminimo procesas

Virtus burokėlius sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų. 

Gerai išmaišykite, padalykite į dvi lygias dalis. Vieną dalį sudėkite kaip pirmą sluoksnį į 20 cm skersmens žiedą. Užtepkite majonezo tinklelį.

Antras sluoksnis – virti kiaušiniai, sutarkuoti smulkia tarka. Aptepkite majonezu.

Tuomet tolygiai sudėkite slyvas, ant viršaus užberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir žirnelius (jei neturite šaldytų, galima naudoti konservuotus). Vėl aptepkite majonezu.

Paskutinis sluoksnis – likusi burokėlių dalis. Prieš patiekiant padarykite majonezo tinklelį ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia – per naktį.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder