Pamirškite „Silkę pataluose“: salotos „Imperija“ nugvelbs visus komplimentus nuo šventinio stalo
Šios salotos atrodys labai patraukliai ant šventinio stalo ir tikrai patiks visiems svečiams. Receptu pasidalijo svetainė „Lord“.
Ingredientai
- Virti burokėliai – 3–4 vnt.
- Virti kiaušiniai – 4–6 vnt.
- Slyvos (džiovintos) – 150 g
- Kietasis sūris – 100 g
- Graikiniai riešutai – 100 g
- Šaldyti žalieji žirneliai – 100 g
- Druska, pipirai – pagal skonį
- Majonezas – pagal skonį
Gaminimo procesas
Virtus burokėlius sutarkuokite stambia tarka, pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų.
Gerai išmaišykite, padalykite į dvi lygias dalis. Vieną dalį sudėkite kaip pirmą sluoksnį į 20 cm skersmens žiedą. Užtepkite majonezo tinklelį.
Antras sluoksnis – virti kiaušiniai, sutarkuoti smulkia tarka. Aptepkite majonezu.
Tuomet tolygiai sudėkite slyvas, ant viršaus užberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir žirnelius (jei neturite šaldytų, galima naudoti konservuotus). Vėl aptepkite majonezu.
Paskutinis sluoksnis – likusi burokėlių dalis. Prieš patiekiant padarykite majonezo tinklelį ir pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia – per naktį.

Rašyti komentarą