Paruoš net vaikai: ypatingi Kotrynos Starkienės sausainiai, kurių nereikia kepti

Ne paslaptis, kad paruošti visai šeimai patinkančius pietus – ne pati lengviausia užduotis. Vis dėlto kartais pavyksta rasti aukso viduriuką, o šio šeštadienio TV3 žiniasklaidos grupės laidoje „Kotrynos burtai“- idealių Starkų šeimos pietų paslaptis.

Kotryna Starkienė šio šeštadienio ryto laidoje džiugino bulviniais virtukais, arba kitaip – gnocchi, kuriuos pagardino pomidorais, alyvuogėmis ir grietinėlės padažu. 

„Gamindama šiuos virtinukus, dalį jų užšaldau, kad kitą kartą gaminimo procesas būtų labai greitas! Dabar, kai bulvės pačios šviežiausios – pats laikas iš jų gaminti patiekalus“, – sako ji.

Toks pats greit pagaminamas bus ir desertas: „Tai – sausainiai, kurių nereikia kepti! Tokius pagamins net vaikai“, – sako K. Starkienė ir kviečia tobuliems šeštadienio pietums.

Kaip paruošti sausainius, ji atskleidžia jau dabar. 

Šokoladiniai sausainiai

Ingredientai:

du puodeliai kukurūzų dribsnių (nesaldžių);

du puodeliai juodojo šokolado;

sauja kepintų riešutų.

Gaminimo eiga

Šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Į didelį dubenį suberkite dribsnius, susmulkintus riešutus ir supilkite šokoladą. Viską labai gerai išmaišykite. Šaukšteliu imkite paruoštą masę ir sudėkite ją ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Sausainius palikite šaldytuve 15-20 minučių, kad sustingtų, o tuomet galite valgyti. Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder