Produktai:
- Pekino kopūstai - 400 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Miltai - 40 g (apie 3 valgomieji šaukštai)
- Duonos džiūvėsėliai - 40 g (apie 3 valgomieji šaukštai)
- Augalinis aliejus - 75 ml (5 valg. šaukštai)
- Druska - 1-2 žiupsneliai (pagal skonį)
- Maltų juodųjų pipirų - žiupsnelis
Gaminimas:
- Pekino kopūstus supjaustykite išilgai segmentais, kad pagrindas liktų nepažeistas, o lapai nesubyrėtų.
- Puode užvirinkite vandenį, sudėkite į jį pekino kopūstus ir virkite 2 minutes.
- Tada kopūstus nusausinkite.
- Viename dubenyje suplakite kiaušinius su druska, kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su maltais juodaisiais pipirais, o į trečią dubenį suberkite miltus.
- Paimkite vieną kopūsto lapą ir iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
- Tada kopūstą pamerkite į kiaušinių masę.
- Ir pabaigoje pamerkite į džiūvėsėlius.
- Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir perkelkite į jį kopūstų paplotėlius.
- Kepkite juos ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinės ugnies maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksiniai traškūs.
- Pekino kopūstų paplotėliai paruošti!
Paplotėlius ant stalo patiekite karštus, papildytus mėgstamu padažu.
Gero apetito!
Rašyti komentarą