Puikiai tinka per karščius: 7 šaltos sriubos, kurios padės greitai numesti svorio vasarą
Sriubos laikomos šildančiu maistu ir paprastai siejamos su žiema, tačiau ar teisinga visą nuostabių patiekalų grupę apriboti vienu metų laiku? Sriubos gali palengvinti menstruacijų spazmus, pagerinti imuninę sistemą ir būti maistas, padedantis susidoroti su liga. Be to, sriubos gali būti svorio metimo dietos dalis.
Taigi šią vasarą atsisakykite sunkių patiekalų ir pakeiskite juos gaiviomis šaltomis sriubomis, kurios puikiai tinka lieknėjimui. Nuo klasikinės gazpacho iki kreminės avokadų - štai keletas šaltų sriubų receptų, skirtų svorio metimui, kuriuos turėtumėte išbandyti namuose. Apie tai rašo „Health Shots“.
Gazpačio
Ingredientai:
- 4 smulkiai supjaustyti pomidorai
- 1 agurkas, nuluptas ir supjaustytas
- 1 raudonoji paprika, susmulkinta
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
- 2 susmulkintos česnako skiltelės
- 3 puodeliai pomidorų sulčių
- 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai raudonojo vyno acto
- druskos ir pipirų pagal skonį
- šviežių bazilikų papuošimui
Kaip paruošti:
Supjaustykite pomidorus, agurkus, papriką, svogūną ir česnaką.
Įpilkite pomidorų sulčių, alyvuogių aliejaus, acto, druskos ir pipirų.
Sumaišykite iki vientisos masės.
Atvėsinkite šaldytuve bent 2 valandas.
Patiekite šaltą, papuoštą šviežiais bazilikais.
Agurkų ir avokadų sriuba
Ingredientai:
- 2 dideli agurkai, nulupti ir supjaustyti griežinėliais
- 2 avokadai, nulupti ir be sėklų
- 1 puodelis paprasto graikiško jogurto
- 1/2 puodelio vandens
- 2 šaukštai laimo sulčių
- 1 susmulkinta česnako skiltelė
- druskos ir pipirų pagal skonį
- šviežių krapų papuošimui
Kaip paruošti:
Sumaišykite agurkus, avokadą, jogurtą, vandenį, laimo sultis ir česnaką iki vientisos masės.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Prieš patiekdami 1-2 valandas palaikykite šaldytuve.
Papuoškite šviežiais krapais.
Arbūzų gazpačio
Ingredientai:
- Sudedamosios dalys: 4 puodeliai arbūzo be sėklų, supjaustyto kubeliais
- 1 agurkas, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais
- 1 raudonoji paprika, susmulkinta
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
- 2 šaukštai laimo sulčių
- 1/4 puodelio šviežių mėtų lapelių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip paruošti:
Supjaustykite arbūzą, agurką, papriką, svogūną, laimo sultis ir mėtas iki vientisos masės.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas.
Patiekite šaltą.
Šalta žirnių sriuba
Ingredientai:
- 2 puodeliai šviežių arba šaldytų žirnių
- 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
- 1 česnako skiltelė, susmulkinta
- 2 puodeliai daržovių sultinio.
- 1/2 puodelio paprasto graikiško jogurto
- druskos ir pipirų pagal skonį
- šviežių mėtų papuošimui
Kaip paruošti:
Žirnius, svogūnus ir česnakus virkite daržovių sultinyje, kol suminkštės.
Sumalkite mišinį iki vientisos masės.
Įpilkite graikiško jogurto, druskos ir pipirų.
Palaikykite šaldytuve 1-2 valandas.
Papuoškite šviežiomis mėtomis.
Šalta morkų ir imbiero sriuba
Ingredientai:
- 5 didelės morkos, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais.
- 1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
- 2,5 cm ilgio imbiero gabalėlis, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais
- 2 puodeliai daržovių sultinio
- 1/2 puodelio kokosų pieno
- druskos ir pipirų pagal skonį
- šviežių kalendrų papuošimui
Kaip paruošti:
Morkas, svogūną ir imbierą virkite daržovių sultinyje, kol suminkštės.
Sumalkite mišinį iki vientisos masės.
Įpilkite kokosų pieno, druskos ir pipirų.
Palaikykite šaldytuve 1-2 valandas.
Papuoškite šviežia kalendra.
Šalta burokėlių sriuba
Ingredientai:
- 4 vidutinio dydžio burokėliai, iškepti ir supjaustyti griežinėliais
- 1 agurkas, nuluptas ir supjaustytas griežinėliais
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
- 1 puodelis paprasto graikiško jogurto
- 2 puodeliai daržovių sultinio
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- druskos ir pipirų pagal skonį
- šviežių krapų papuošimui
Kaip paruošti:
Burokėlius, agurkus, svogūnus, jogurtą, daržovių sultinį ir citrinos sultis sutrinkite iki vientisos masės.
Pagardinkite druska ir pipirais.
Palaikykite šaldytuve bent 2 valandas.
Papuoškite šviežiais krapais.
Šalta pomidorų sriuba su bazilikais
Ingredientai:
- 4 prinokę pomidorai, supjaustyti griežinėliais
- 1 nedidelis raudonasis svogūnas, susmulkintas
- 1 česnako skiltelė, susmulkinta
- 2 puodeliai daržovių sultinio
- 1/2 puodelio paprasto graikiško jogurto
- 1/4 puodelio šviežių bazilikų lapelių
- druskos ir pipirų pagal skonį
Kaip paruošti:
Sumaišykite pomidorus, svogūną, česnaką, daržovių sultinį, jogurtą ir bazilikus iki vientisos masės.
Pagardinkite druska ir pipirais.
1-2 valandas palaikykite šaldytuve.
Patiekite šaltą.
Kaip šaltos sriubos padeda numesti svorio?
Hidratacija. Šaltos sriubos padeda ilgiau jaustis sotiems ir galbūt sumažina potraukį maistui. Taigi, karšto ir drėgno klimato sąlygomis, jei nesinori gaminti maisto, šaltos sriubos gali būti nebrangi ir veiksminga alternatyva sunkiems patiekalams. Žurnale „Foods Journal“ paskelbto tyrimo duomenimis, gazpačio sriuba yra sotesnė už kitus maisto produktus, todėl žmonės ilgiau jaučiasi sotūs.
Mažai kalorijų. Daugelyje šaltų sriubų yra mažiau kalorijų, palyginti su sunkesniais patiekalais, tokiais kaip troškiniai ar makaronai. Taip yra todėl, kad šių patiekalų pagrindą sudaro daržovės, vaisiai ir sultiniai. Taigi, jei norite numesti viršsvorį, šaltų sriubų valgymas gali būti naudingas. Tačiau šiam teiginiui patvirtinti reikia atlikti daugiau tyrimų.
Dideli daržovių kiekiai. Šaltose sriubose paprastai būna daug daržovių, kuriose gausu skaidulinių medžiagų. Skaidulos skatina sotumą ir padeda kontroliuoti apetitą. Kaip nustatyta žurnale „Frontiers Nutrition Journal“ paskelbtame tyrime, svorio mažėjimas didėja padidėjus bendram skaidulinių medžiagų, ypač daržovių, kiekiui.
Rašyti komentarą