Purūs kefyro blyneliai be mielių: ypatingas receptas ir tobulų blynų paslaptis

Pagal šį receptą blynai bus purūs ir minkšti net ir atvėsę. Ir kalbama ne apie ypatingus ingredientus, o apie gaminimo paslaptis.

Ingredientai:

Kiaušinis - 1 vnt.

Cukrus - 15 g.

Vanilinio cukraus - 5 g.

Kefyras - 350 g (2,5 % riebumo)

Miltai - 340 gramų.

Soda - 3 gramai

Aliejus kepimui

Kaip gaminti:

Kiaušinį, cukrų ir vanilinį cukrų sumaišykite iki vientisos masės.

Jogurtą pašildykite iki 40 °C temperatūros, supilkite į mišinį ir dar kartą išmaišykite.

Palaipsniui suberkite persijotus miltus, kad tešla būtų tirštos grietinės konsistencijos. Tešla turi slysti nuo šaukšto.

Galiausiai suberkite persijotą sodą ir atsargiai išmaišykite.

Leiskite tešlai pastovėti 20 minučių.

Kepkite blynus įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Šių blynų puošnumo ir minkštumo paslaptis slypi keliose paprastose taisyklėse:

Be pagrindinių ingredientų, svarbu naudoti kambario temperatūros kefyrą. Būtent jis, sąveikaudamas su kepimo soda, užtikrina blynų purumą.

Miltus persijokite, kad jie prisisotintų deguonies ir tešla būtų lengvesnė.

Pačioje pabaigoje įberkite sodos ir atsargiai išmaišykite.

Prieš kepdami palikite tešlą 20 minučių pastovėti. Per tą laiką soda sureaguos su kefyro rūgštimi ir kepant blyneliai pakils.

Galite eksperimentuoti su įdarais, į tešlą įmaišyti tarkuoto sūrio, vaisių ar uogų gabalėlių, šokolado drožlių ir pan.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder