Rudeninės prabangios daržovių salotos su šafrano užpilu

Mėgaukitės šiomis nuostabiomis rudens salotomis kaip garnyru vakarėlyje. Jame rasite morkų, cukinijų, brokolių, pomidorų ir alyvuogių su nuostabiu šafrano padažu

Ingredientai

12 morkų, viršūnėlėmis paliktomis, nuplautos ir nuluptos

1 vidutinė cukinija, supjaustyta

8 stiebeliai brokolių

1 valgomasis šaukštas rapsų aliejaus

100 g sumaišytų vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę

4 laiškiniai svogūnai, supjaustytų plonais griežinėliais

3 slyviniai pomidorai, susmulkinti, nulupti, išimomis sėklomis ir supjaustyti mažais gabalėliais
saujos juodųjų alyvuogių, nuskustų ir supjaustytų griežinėliais

 agurko, perpjaukite išilgai, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kampu

3 šaukštai stambiai supjaustyto baziliko

Padažui:

20 ml sidro acto

½ šaukštelio garstyčių

žiupsnelis šafrano sruogelių

1 šaukštelis cukraus

50 ml ypač tyro rapsų aliejaus

1 mažas česnakas, smulkiai pjaustytas

Metodas

1 ŽINGSNIS

Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės-stiprios ugnies. Morkas, cukinijas ir brokolius sudėkite į didelį dubenį, lengvai pasūdykite ir sumaišykite su rapsų aliejumi. 

Kai keptuvė kaista, dalimis sudėkite daržoves ir palikite šiek tiek kepti maždaug 3–4 minutes, tada sudėkite atgal į dubenį. Kai visos daržovės apdegs, sudėkite likusius salotų ingredientus, išmaišykite ir atidėkite.

2 ŽINGSNIS

Norėdami pagaminti šafrano užpilą, dubenyje sumaišykite actą, garstyčias, šafraną ir cukrų su žiupsneliu druskos, kol cukrus ištirps. Palaipsniui supilkite aliejų, tada įmaišykite česnakus. Pagardinkite salotas ir patiekite.

Šaltinis: www.bbcgoodfood.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder