Šie šokoladiniai pyragėliai turi tik 104 kalorijas: lengvas receptas nekenkia figūrai - skonis nuostabus!
Tačiau galima pasigaminti neįtikėtiną pyragėlį neaukojant savo figūros.
Sunil Vijayakar receptas buvo paskelbtas BBC Good Food.
Jo receptūroje vietoj sviesto naudojamas augalinis aliejus, o šokoladiniam skoniui išgauti reikia daug kakavos.
Norint pasigaminti reikės:
- 70 % juodojo šokolado - 220 g;
- kiaušinių - 4 vnt;
- augalinio aliejaus - 50 ml;
- cukraus - 120 g;
- migdolų ekstrakto - 1,5 šaukštelio;
- kakavos - 1 valgomasis šaukštas;
- miltų - 80 g;
- kildinimo medžiagos - 1 šaukštelis.
- žiupsnelis druskos.
Kiekvienoje porcijoje yra 104 kcal, 2,1 g baltymų, 12,5 g angliavandenių (iš jų 10 g cukraus), 5 g riebalų (iš jų 2 g sočiųjų riebalų), 0,5 g skaidulinių medžiagų ir 0,15 g druskos.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. 20 cm kvadratinį kepimo indą išklokite kepimo pergamentu.
- Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir atidėkite į šalį, kad šiek tiek atvėstų.
- Tuo tarpu dideliame dubenyje 8-10 minučių plakite kiaušinius, aliejų, cukrų ir migdolų ekstraktą. Mišinys turi tapti šviesus ir tirštas.
- Tada reikia persijoti kakavą, miltus ir kepimo miltelius su žiupsneliu druskos. Atsargiai sumaišykite ingredientus.
- Pačioje pabaigoje supilkite ištirpintą šokoladą ir atsargiai maišykite, kol visiškai susijungs.
- Šaukštu sudėkite šilkinę šokoladinę tešlą į paruoštą formą ir kepkite 20-25 minutes.
- Kai pyragėliai atvės, išimkite juos iš formos, supjaustykite 4 cm dydžio kvadratėliais ir patiekite.
Rašyti komentarą