Kulinarinių eksperimentų pasaulyje visada galima rasti netikėtų derinių, kurie gali nustebinti net išrankiausius gurmanus.
Kas galėjo pagalvoti, kad paprastas burokėlis, kurį esame įpratę matyti tradicinėse salotose ir barščiuose, gali būti gardžių kotletų pagrindas?
Ši šakniavaisinė daržovė ne tik suteikia patiekalui sodrią spalvą, bet ir padaro jį lengvą bei minkštą, o svarbiausia - leidžia pamaitinti visą šeimą neišleidžiant daug pinigų.
Sudedamosios dalys:
\Vidutinio dydžio burokėliai, kurie patiekalui suteiks ne tik spalvą, bet ir saldoką skonį;
1 puodelis virtų sorų kruopų, kurios suteiks kotletams švelnios tekstūros ir maistingumo;
1 skiltelė česnako, kuri suteiks prieskonio ir skonio;
1 kiaušinis visiems ingredientams sujungti;
3 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių, kad susidarytų traški plutelė;
saulėgrąžų arba sezamo sėklų pagal skonį, kurios suteiks patiekalui tekstūros ir sveikųjų riebalų;
druskos, juodųjų pipirų, paprikos, kalendros, kmynų - pagal skonį, kad sukurtumėte unikalią skonio puokštę;
aliejaus kepimui, kuris suteiks auksinę plutelę.
Paruošimas:
Burokėlius nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite, kad išliktų sultingi. Česnaką pertrinkite per presą, kad jis tolygiai pasiskirstytų mišinyje.
Dideliame dubenyje sumaišykite burokėlius, česnaką, soras ir kiaušinį. Kruopščiai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai susimaišytų.
Suberkite džiūvėsėlius, kad mišinys būtų tirštas ir iš jo būtų lengva formuoti paplotėlius.
Pagardinkite prieskoniais ir įberkite sėklų, kad praturtintumėte patiekalo skonį ir tekstūrą.
Formuokite nedidelius paplotėlius ir apvoliokite džiūvėsėliuose, kad gautųsi traški plutelė.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos, kad taptų traškūs ir patrauklūs.
Dėkite kotletus ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius ir jie būtų mažiau kaloringi.
Norėdami kepti orkaitėje, įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite kotletus 20 minučių, kad jie taptų minkšti ir dietiniai.
Rašyti komentarą