Skaniausią tortą lengva paruošti nenaudojant miltų ir orkaitės, jei kaip pagrindą paimsite sausainius, o kremą sumaišysite iš paprastų, prieinamų ir naudingų produktų.
Rezultatas – nuostabus desertas vakariniam arbatos gėrimui. Be to, tokį tortą galima padėti ant šventinio stalo. Jūsų svečiai net nesupras, kad jo paruošimui sugaišote 15 minučių.
Tortas tingioms šeimininkėms
Produktų sąrašas:
Sausainiai – 400 g.
Sviestas – 150 g.
Grietinė – 400 g.
Cukrus – 150 g.
Vanilė – pagal skonį.
Želatina – 10 g – pagal pageidavimą.
Kaip paruošti:
Sausainius sumalkite arba rankomis susmulkinkite į smulkius trupinius. Ištirpinkite sviestą ir supilkite į sausainius. Sumaišykite ingredientus, kad jie virstų tešla. Palikite 5 minutes, kad į trupinius geriau įsigertų sviestas.
Per tą laiką paruoškite kremą. Grietinę sumaišykite su cukrumi, įpilkite vanilės ir plakite maišikliu, kol cukraus kristalai visiškai ištirps. Jei norite gauti stabilesnį kremą, ištirpinkite 10 g želatino 3 šaukštuose karšto vandens ir supilkite mišinį į kremą, tada dar kartą plakite maišikliu.
Kaip surinkti tortą:
Paimkite išardomą formą ir ant dugno išklokite sausainių tešlą. Masę reikia išlyginti ir gerai sutankinti, sluoksnis turi būti tankus. Tada ant tešlos išklokite paruoštą kremą. Tortą rekomenduojama papuošti, tai gali būti tarkuotas šokoladas, riešutai arba konservuoti vaisiai.
Tortą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms, kad sustabilizuotųsi. Per tą laiką ingredientai spės įsigerti, o želatinas sustings ir padės desertui išlaikyti formą.
Skanaus!
Šaltinis: gorodvo

Rašyti komentarą