Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Valgytojų komplimentų negalėjau atsiginti.

Pyragui reikės

3 nuluptų kriaušių;

125 g. sviesto;

125 g. cukraus;

2 kiaušinių;

3 šaukštų pieno;

100 g. miltų;

2 šaukštelių kepimo miltelių;

25 g. nesaldintų kakavos miltelių;

100 g. sutrintų migdolų;

Cukraus pudros pabarstymui.

Glaistui reikės:

150 g. juodojo šokolado;

150 ml. plaktos grietinėlės.

Gaminimo eiga: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, ir išklokite 20 cm skersmens skardą kepimo popieriumi. Nulupkite kriaušes, išskobkite jų šerdis ir supjaustykite gabalėliais.

Nepridegančioje keptuvėje ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, suberkite 1 šaukštą cukraus pudros, kriaušes ir kepkite ant gana didelės ugnies 5-7 minutes, kol pradės keisti spalvą. Atvėsinkite ir nusausinkite kriaušes ant popierinio rankšluosčio.

 Į indą įdėkite 125 g sviesto ir 125 g cukraus, išplakite juos elektriniu plakikliu. Įmuškite kiaušinius, po to supilkite pieną. Persijokite miltus, kakavą ir kepimo miltelius, tada įmaišykite maltus migdolus.

Vėliau švelniai įmaišykite kriaušių gabalėlius. Tešlą šaukštu dėkite į išklotą skardą ir kepkite 40-45 min. arba kol neliks neiškepusios tešlos.

Prieš patiekdami, palikite 15 minučių atvėsti skardoje. Šokoladą sulaužykite į karščiui atsparų dubenį, supilkite grietinėlę ir pastatykite virš puodo su vos verdančiu vandeniu.

Maišykite kas kelias minutes, kol šokoladas ištirps; Apibarstykite pyragą cukraus pudra ir patiekite kartu su karšto šokolado padažu.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder