„Suaugusiesiems ir vaikams tai patinka“. Iš šių ingredientų gaminkite keptas bulves

Kulinarijos specialistė Elizaveta Glinskaja savo „Instagram“ puslapyje pasidalijo bulvių su sūriu gaminimo receptu.

„Draugai, mano šeimoje visada buvo gaminamos keptos bulvės. Kartais su gabalėliu lašinių ir svogūnais, o kartais su sūriu. Manau, kad bet kokios virtos bulvės yra nepaprastai skanios. Ją mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Taigi susirinkite su visa šeima ir gaminkite lengvus ir skanius patiekalus“, - rašė Glinskaja.

Ingredientai: 

penkios didelės bulvės;

300 g grybų;

vienas svogūnas;

aromatinio augalinio aliejaus su žolelėmis bazilikais, raudonėliais, rozmarinais;

druskos, pipirų pagal skonį;

100 ml grietinėlės (riebumas - 15-20 %);

100 g sūrio.

Paruošimas

Bulves nuplaukite ir sausai nušluostykite. Apšlakstykite aromatiniu augaliniu aliejumi su žolelėmis ir suvyniokite į foliją, kepkite 200 °C orkaitėje, kol bus paruoštos.

Aromatiniame augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite smulkiai supjaustytus grybus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. 

Kai grybai bus paruošti, įpilkite grietinėlės, pašildykite.

Kai bulvės atvės, nupjaukite 1/3 bulvių, kad išeitų duobutė.

Šaukštu išimkite šerdį, sudėkite į ją grybų įdarą ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Dėkite į 200 °C temperatūros orkaitę, kad sūris iškeptų.

Šaltinis: gordonua.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder