Sumaišyta ir paruošta: paprastas gardžios bananų duonos receptas visai šeimai

Jam paruošti galite naudoti pernokusius bananus, kurių nebenorite valgyti.

Bananų duona tampa vis populiaresniu receptu dėl savo paprastumo ir ingredientų paprastumo. Jis nereikalauja daug pastangų ir džiugina gardžiais rezultatais.

Jis taip pat puikiai tinka pernokusiems bananams panaudoti“, - rašoma BBC GoodFood svetainėje.

Reikės:

  • Minkštas sviestas - 140 g;
  • cukraus pudros - 140+50 g;
  • kiaušiniai - 2 vnt;
  • miltų - 140 g;
  • kildinimo medžiaga - 1,5 šaukštelio;
  • prinokusių bananų - 2 vnt;

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. 900 g duonos formą išklokite kepimo pergamentu ir ištepkite sviestu.
  2. Sviestą ir 140 g cukraus pudros plakite, kol taps lengvi ir purūs.
  3. Palaipsniui įmuškite kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius. Sutrinkite bananus ir įmaišykite į tešlą.
  4. Supilkite masę į paruoštą formą ir kepkite apie 50 minučių arba kol iškeps.
  5. Patikrinkite kepinį iešmeliu. Atvėsinkite jį formoje 10 minučių ir perkelkite ant grotelių.
  6. Sumaišykite 50 g kepimo miltelių su 2-3 arbatiniais šaukšteliais vandens. Turėtumėte gauti skystą glajų. Apšlakstykite juo pyrago viršų ir papuoškite sauja bananų drožlių.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder