Ingredientai:
Tešla:
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Druska – mažas žiupsnelis
- Cukrus – 100 g
- Vanilinis cukrus – 1/2 pakelio
- Augalinis aliejus – 60 ml
- Kefyras – 60 ml
- Miltai – 150 g
- Kepimo milteliai – 5 g
Įdaras:
- Varškė – 150 g
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus – 1/2 pakelio
- Kiaušinis – 1 vnt.
Paruošimas:
- Į dubenį įmuškite kiaušinius. Įberkite druską ir cukrų. Įdėkite pusę pakelio vanilinio cukraus arba žiupsnelį vanilino. Plakite mikseriu vidutiniu greičiu, kol masė taps šviesi ir puri.
- Supilkite augalinį aliejų ir kefyrą. Plakite mikseriu mažu greičiu apie minutę.
- Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Plakite iki vientisos masės. Atidėkite tešlą į šalį.
- Kitame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinį, cukrų ir likusį vanilinį cukrų. Trinkite blenderiu iki kreminės konsistencijos. Įdėkite varškės masę į konditerinį maišelį.
- Kepimo formą (19-20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi, šonus ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą į formą ir išlyginkite mentele.
- Ant viršaus išspauskite varškės masę mažais rutuliukais. Jei neturite konditerinio maišelio, naudokite šaukštelį.
- Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
- Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti ir išimkite iš formos. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Švelni tešla ir puri įdaro masė paverčia šį pyragą idealiu desertu bet kokiai progai!
Rašyti komentarą