Kulinarijos meistrai dalijasi net penkiomis gardžiomis kruasanų pagardinimo idėjomis, patiksiančiomis tiek smaližiams, tiek ir mėgstantiems sūriau.
Ikoniškieji kruasanai kone neatsiejami nuo Prancūzijos, tačiau retas žino, kad iš tiesų visame pasaulyje pamėgto gardėsio kilmės šalis – Austrija.
Visgi oficialus kruasanų receptas 1915 m. buvo užfiksuotas prancūzų kepėjo Sylvain Claudius Goy, kuris ir padėjo pamatus tokiems sviestiniams rageliams, kokiais mėgaujamės dabar, pagardindami juos įvairiausiais ingredientais.
Konditerinių gaminių ir įprastos duonos hibridu laikomo sviestinio ragelio tešla yra pagaminta iš mielių, pieno, miltų, sviesto, kiaušinių, vandens, druskos ir cukraus. Vis tik didysis sviestinių ragelių skonio stebuklas įvyksta parinkus jam tinkamą įdarą – tokį, kokį labiausiai mėgstate.
Pavyzdžiui, ragauti kruasanus rekomenduojama su avinžirnių užtepėlės ir alyvuogių pagardu arba saldesnius – su žaliųjų citrinų ir kokoso skonio kreminiu sūriu bei mėgstamomis uogomis.
Kruasanai su kreminiu sūriu ir braškėmis
Orams už lango dar primenant vasarą, ją galima išsaugoti ir lėkštėje – pasigaminant gaivius ir ypač gardžius kruasanus su žaliųjų citrinų ir kokoso skonio kreminiu sūriu bei braškėmis.
Reikės:
- Sviestinių ragelių
- Indelio žaliųjų citrinų ir kokoso skonio kreminio sūrio
- Kelių saujų braškių ar kitų pamėgtų uogų
Gaminimas. Ragelius perpjaukite išilgai, tačiau iki galo neperpjaukite. Atverskite kruasanus, vidinę pusę ištepkite kreminiu sūriu, uogas supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant sūriu išteptos dalies. Suvožkite abi puses ir patiekite.
Kruasanai su bananais ir šokoladu
Svajojate apie saldžius pusryčius? Šie kruasanai su bananais ir lazdyno riešutais pagardintu šokoladu patiks net išrankiausiems saldumynų gerbėjams.
Reikės:
- Sviestinių ragelių
- 3 vnt. bananų
- Plytelės pieniško šokolado su lazdyno riešutais
Gaminimas. Sviestinius ragelius trumpai pašildykite orkaitėje, o per tą laiką griežinėliais supjaustykite bananus ir ant nedidelės ugnies pastatytame puode ištirpinkite šokoladą. Ištraukite kruasanus iš orkaitės, ant jų užpilkite šiek tiek šokolado ir sudėkite bananų griežinėlius.
Kruasanai su kumpiu ir sūriu
Mėgstantieji sūrias sviestinių ragelių alternatyvas puikiai žino, kad kumpis ir sūris – puikūs kruasanų palydovai.
Reikės:
- Sviestinių ragelių
- Griežinėliais pjaustyto pamėgto kumpio
- Kietojo sūrio
- Saujos pamėgtų žalumynų
Gaminimas. Ragelius perpjaukite išilgai, tačiau iki galo neperpjaukite. Atverskite kruasanus, ant vidinės jų pusės dėkite kietojo sūrio ir kumpio griežinėlius, šiek tiek žalumynų. Suvožkite abi puses ir patiekite.
Kruasanai su humusu ir marinuotomis alyvuogėmis
Kruasanai puikiai tinka su daugybe ingredientų, taip pat ir su lietuvių vis labiau mėgstama avinžirnių užtepėle – humusu. Jo gerbėjams siūloma kruasaną išbandyti pagardinant ne tik humusu, bet ir marinuotomis alyvuogėmis.
Reikės:
- Sviestinių ragelių
- Indelio humuso
- Indelio marinuotų alyvuogių
- Saujos pamėgtų žalumynų
Gaminimas. Ragelius perpjaukite išilgai, tačiau iki galo neperpjaukite. Atverskite kruasanus, ant vidinės jų pusės tepkite humusą, dėkite perpus perpjautas alyvuoges, apibarstykite žalumynais. Suvožkite abi puses ir patiekite.
Kruasanai su humusu ir pistacijomis
Ieškantiesiems kruasanų alternatyvų be mėsos ar žuvies vertėtų atkreipti dėmesį į aromatingus ir itin gardžius sviestinius ragelius su humusu bei pistacijomis.
Reikės:
- Sviestinių ragelių
- Indelio humuso
- Kelių saujų kepintų ir sūdytų pistacijų
Gaminimas. Ragelius perpjaukite išilgai, tačiau iki galo neperpjaukite. Atverskite kruasanus, ant vidinės jų pusės tepkite humusą, užberkite susmulkintų pistacijų. Suvožkite abi puses ir patiekite.
Skanaus!
Rašyti komentarą