Tobulos keptos bulvės - traškios ir skanios

(1)

Minkštos viduje, traškios išorėje, šios keptos bulvės yra puikus pagalbininkas prie bet kokios keptos vakarienės.

Pasiruoškite mažiau nei 30 min

Kepkite nuo 30 minučių iki 1 valandos

Užteks 8 žmonėms

Ingredientai:

3 šaukštai augalinio aliejaus, jautienos lašinukų arba ančių riebalų

16 mažų bulvių (kiekviena apie 175 g), supjaustytų ketvirčiais arba dideliais gabalėliais

jūros druskos

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 200C.

Sudėkite bulves į keptuvę ir tiesiog uždenkite vandeniu. Įberkite šaukštą druskos, uždenkite dangčiu ir užvirinkite. Virkite 15 min., kol išvirs. 

Kruopščiai nusausinkite kiaurasamtyje, tada padėkite kiaurasamtį ant keptuvės viršaus ir uždenkite bulves rankšluosčiu. Atidėkite 10 minučių, kad išdžiūtų garuose.

Tuo tarpu augalinį aliejų, lašinukus ar ančių riebalus supilkite į kepimo skardą ir pakaitinkite orkaitėje 10 minučių.

Švelniai įmeskite bulves į kiaurasamtį. Įdėkite bulves į skardą su karštais riebalais ir suplakite, kad bulvės pasiskirstytų keptuvėje, bet nesijaudinkite, kad jas apversite. Įdėkite skardą į orkaitę ir kepkite 20 minučių. 

Šiuo metu bulves apverskite ir grąžinkite į orkaitę dar 20–30 minučių arba kol taps auksinės spalvos ir traškios. Pagardinkite bulves druska, pipirais ir patiekite.

Šaltinis: www.bbc.co.uk

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.