Tokį kiekį druskos įberkite į 1 kg kopūstų – bus sultingi ir traškūs. Klasikinis receptas

(1)

Tai pats paprasčiausias receptas, o kopūstai gaunasi traškūs, sultingi ir labai naudingi. Čia svarbu atspėti su druska. Taigi įberiame druskos ir ragaujame.

Produktai 

1 kg kopūstų

50 g morkų;

25 g druskos.

Paruošimas

Kopūstus supjaustykite vidutinio storio juostelėmis.

Sudėkite kopūstus į gūžę ant stalo.

Morkas sutarkuokite stambia tarka.

Kopūstus pakratykite rankomis, kad suminkštėtų. Sudėkite morkas ir druską. Išmaišykite.

Kopūstus sandariai sudėkite į stiklainius, viršuje palikdami šiek tiek vietos.

Uždenkite stiklainius servetėlėmis ir kelias dienas palikite kambario temperatūroje.

Antrąją dieną kopūstus mediniu iešmeliu pradurkite iki pat dugno, kad išsiskirtų dujos.

Paruoštus kopūstus uždenkite dangteliais ir išsiųskite laikyti į šaltą vietą.

Niuansai

Raugintiems kopūstams paruošti reikia vidutinio malimo akmens druskos. Joduota arba smulki druska netinka.

Kopūstus reikėtų imti vėlyvųjų veislių arba vidutinio ankstyvumo veislių. Jie turi būti tankūs ir sultingi.

Jei kopūstus supjaustysite per plonai, jie bus minkšti.

Jei kopūstai kartūs, vadinasi, jie per daug sūdyti. Jei kopūstai nepakankamai sūdyti, rauginimo metu iš jų susidarys gleivių.

Šaltinis: gordonua.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder