Tokį kiekį druskos įberkite į 1 kg kopūstų – bus sultingi ir traškūs. Klasikinis receptas
(1)Produktai
1 kg kopūstų
50 g morkų;
25 g druskos.
Paruošimas
Kopūstus supjaustykite vidutinio storio juostelėmis.
Sudėkite kopūstus į gūžę ant stalo.
Morkas sutarkuokite stambia tarka.
Kopūstus pakratykite rankomis, kad suminkštėtų. Sudėkite morkas ir druską. Išmaišykite.
Kopūstus sandariai sudėkite į stiklainius, viršuje palikdami šiek tiek vietos.
Uždenkite stiklainius servetėlėmis ir kelias dienas palikite kambario temperatūroje.
Antrąją dieną kopūstus mediniu iešmeliu pradurkite iki pat dugno, kad išsiskirtų dujos.
Paruoštus kopūstus uždenkite dangteliais ir išsiųskite laikyti į šaltą vietą.
Niuansai
Raugintiems kopūstams paruošti reikia vidutinio malimo akmens druskos. Joduota arba smulki druska netinka.
Kopūstus reikėtų imti vėlyvųjų veislių arba vidutinio ankstyvumo veislių. Jie turi būti tankūs ir sultingi.
Jei kopūstus supjaustysite per plonai, jie bus minkšti.
Jei kopūstai kartūs, vadinasi, jie per daug sūdyti. Jei kopūstai nepakankamai sūdyti, rauginimo metu iš jų susidarys gleivių.
Šaltinis: gordonua.com
Rašyti komentarą