Tokios steiko kainos dar nematėte: užtruksite kelias minutes, o išleisite 7 kartus mažiau nei restorane

Naujus metus TV3 laida „La maistas. Iššūkis“ pasitiko atsinaujinusi. Nuo šiol Elena Karalienė ir Gian Luca Demarco patys tapo vertintojais, o jų svečiai – maisto gamybą pamilę lietuviai, kurie moko restorano lygio patiekalus susikurti tiesiog namuose. 

Žiūrovai ne tik išgirs populiariausių patiekalų paslaptis, bet dar ir sužinos, kaip sutaupyti. Pavyzdžiui, ar nenorėtumėte pasilepinti steiku, kuris jums atsieitų net 7 kartus pigiau nei restorane? Būtent tą sužinosite šio sekmadienio laidoje.

Šįkart iššūkio pagaminti bene populiariausius restoranų mėsos patiekalus – šonkaulius ir steiką – imsis dvi viešnios. Simona gamins steiką, o Skirmantė – šonkauliukus.

Ne paslaptis, kad restoranuose šie patiekalai nustebina savo kaina. Pavyzdžiui, steiko kaina neretai prasideda nuo 45 eurų. Tačiau, anot Gian Lucos, po šio sekmadienio laidos suprasite, jog Lietuvoje įmanoma puikiai gyventi ir dar skaniau valgyti net ir nebūnant milijonieriais!

O ir savo patiekalus kulinarės patieks taip, kad jų receptus neabejotinai norėsis pakartoti kiekvienam. Skirmantė paruoš šonkauliukus su bulvytėmis ir kopūstų salotomis, o Simona iškeps steiką kartu su jos tėvelių surinktų baravykų padažu.

Prieš pradėdamos gaminti, abi kulinarės prisimins, kiek daugiausiai už šiuos patiekalus joms pačioms yra tekę sumokėti restorane. „Esu valgiusi tikrai brangų steiką, kurio kaina restorane siekė apie 60-70 eurų“, – atskleis Simona.

Tuo tarpu Skirmantė restoranuose kartais valgo tam, kad pasisemtų idėjų. Vienos ją sužavi, kitos – nuvilia. Ne visada pradžiugina ir kainos – štai už šonkaulius ji yra mokėjusi ir 25 eurus.

Laidos žiūrovai sužinos ir itin gardžių, prie steiko patiekiamų Simona bulvyčių paslaptį. Ji jas pagardins druska, alyvuogių aliejumi, rūkyta paprika ir česnako granulėmis. O kad bulvės būtų minkštos, Simona jas iškeps orkaitėje, indą pripildžiusi ir šlakeliu vandens.

O kaip paruošti gardųjį steiko padažą? „Svogūnus pakepsiu kartu su česnakais, o tuomet įdėsiu ir baravykus. O įpilus grietinėlę, jau gausis ir grybų padažas“, – nesunkų, tačiau be galo gardų  receptą atskleis ji.

Ypatingai Simona paruoš ir pačią mėsą, kepdama ją senoviniu būdu – ant sviesto, su česnaku ir rozmarinu. Taip pat ji atskleis tai, kaip ir kiek laiko reikėtų kepti mėsą.

O kol abi merginos gamins, Gian Luca atskleis brangiausio savo kada nors ragauto steiko kainą, kuri siekė net 1560 eurų! Pasirodo, kad tokio brangaus steiko jis kartą ragavo vienoje mugėje, kurioje japonai, atsivežę aukščiausios rūšies mėsą, šiuo steiku vaišino tik virtuvės šefus.

„Pavalgėme ir apsiverkėme“, – prisiminęs neįtikėtiną skonis pasakos jis.

Tiesa, tąkart jam mokėti nereikėjo. Tad kiek daugiausiai Gian Lucai už steiką yra tekę mokėti iš savo kišenės? Tą jis atskleis laidoje.

Šį sekmadienį žiūrovai išvys ir neatsivalgomų Skirmantės šonkauliukų paslaptį. Ką daryti, kad mėsa tiesiog slystų nuo kaulo?

„La maistas. Iššūkis“ – sekmadieniais, 9 val. per TV3!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder