Traškus ir sotus užkandis su mėsos įdaru: ypatingai gardus receptas - patiks visiems!

Puikus užkandis iš šios tešlos su mėsos įdaru maloniai nustebins jus ir jūsų svečius!

Reikės:

  • 500 g filo tešlos
     
  • 2 svogūnų galvos
     
  • 500 g maltos mėsos
     
  • 200 ml gazuoto mineralinio vandens
     
  • 4 kiaušiniai
     
  • druskos
     
  • pipirų

Gaminimas:

  1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite augaliniame aliejuje. 
     
  2. Sudėkite maltą mėsą ir maišydami kepkite, kol iškeps. 
     
  3. Pagardinkite druska ir pipirais. 
     
  4. Į atvėsusią maltą mėsą įmuškite kiaušinius ir įpilkite mineralinio vandens.
     
  5. Paimkite vieną tešlos lakštą, patepkite augaliniu aliejumi, ant jo uždėkite kitą tešlos lakštą ir taip pat patepkite aliejumi. 
     
  6. Ant viršaus dėkite kelis (5-6) šaukštus faršo (per visą lakštą) ir suvyniokite į vamzdelį (kaip blynus). 
     
  7. Dėkite ant aliejumi pateptos (arba kepimo popieriumi) kepimo skardos.
     
  8. Tą patį padarykite ir su likusia tešla, o vamzdelius po vieną sudėkite ant kepimo skardos. 
     
  9. Visus vamzdelius patepkite sviestu ir kepkite iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol taps šviesiai auksinės spalvos (apie 25-30 min.).
Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder