Traškus užkandis su žalumynais ir sūriu: per 15 minučių - skonis pakerės visus!

Tai armėniška pita - Yoka. Skanus patiekalas, kuris ypač paprastas ir greitas...

Reikės:

  • Plonas lavašas - 1 vnt.
  • Kietasis sūris - 25-30 g
  • Žolelės - pagal skonį
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Druska - pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
  • Sviestas - kepimui

Gaminimas:

  1. Sutarkuokite sūrį, susmulkinkite žalumynus.
  2. Į pitos vidurį įmuškite kiaušinį, šiek tiek išmaišykite šakute, įberkite druskos, pipirų.
  3. Sudėkite sūrį ir žalumynus.
  4. Užlenkite pitos kraštus, kad gautųsi trikampis.
  5. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Dėkite pitą ant keptuvės ir kepkite iš abiejų pusių, kol paruduos.
  6. Pitą su sūriu sudėkite į lėkštę ir patiekite. Kepta pita ypač skani karšta.

Gero apetito!

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder