Šis ant grotelių keptos skumbrės receptas bus puiki alternatyva pastaruoju metu išpopuliarėjusiems skumbrės filė patiekalams. Jį lengva paruošti, jam nereikia daug ingredientų, o rezultatas nustebins aromatu ir skoniu.
Ingredientai:
6 sveikos skumbrės (be vidurių, žvynų ir kaulų)
2 citrinos
4 česnako skiltelės
2 šaukštai šviežių petražolių
1/4 puodelio tyro alyvuogių aliejaus
2 šaukštai baltojo vyno acto
1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos
Druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip marinuoti skumbrę kepimui ant grotelių
Paruoškite skumbrę - išdarinėkite ją, išvalykite nuo žvynų ir kaulų.
Paruoškite marinatą: dubenyje sumaišykite smulkintą česnaką, petražoles, alyvuogių aliejų, vyno actą, papriką, druską ir pipirus.
Marinuokite skumbrę: padarykite keletą įpjovimų ant kiekvienos žuvies, kad marinatas patektų į vidų. Sudėkite skumbres į dubenį su marinatu, pridėkite citrinos griežinėlių. Uždenkite dangčiu arba plėvele ir padėkite į šaldytuvą nuo 30 minučių iki 2 valandų.
Įkaitinkite kepsninę iki vidutinės arba didelės kaitros. Išimkite skumbrę iš marinato ir leiskite ištekėti skysčiui. Padėkite žuvį ant grotelių. Kepkite ant grotelių po 4-5 minutes iš kiekvienos pusės arba kol oda taps traški, o mėsa balta ir lengvai atskiriama šakute.
Tada skumbrę nuimkite nuo grotelių ir padėkite į lėkštę. Papuoškite šviežiomis petražolėmis ir, jei norite, citrinos griežinėliais.
Rašyti komentarą