Kaip maitinti kopūstus po sodinimo, kad jie būtų dideli ir stiprūs

Nėra turbūt nei vieno, kuris savo darže neaugintų kopūstų. Juk jį taip mėgsta rauginti, virti skanius barščius, gaminti įvairias salotas. O kad gautumėte rekordinį kopūstų derlių, patyrę savininkai rekomenduoja juos maitinti keliais etapais. Tai būtina, kad augalas gerai augtų ir suformuotų dideles stiprias gūželes. Papasakosime, kuo geriau tręšti kopūstus, kad gautumėte gausų derlių.

Kuo maitinti kopūstus pasodinus į atvirą gruntą

Jau trečią savaitę po kopūstų daigų pasodinimo galima pirmą kartą tręšti. Šiam tikslui geriausiai tinka organika - karvės mėšlo tirpalas. Norėdami paruošti trąšas, paimkite vieną dalį karvės mėšlo ir praskieskite jį 10 litrų vandens, gerai išmaišykite ir po kiekvienu krūmeliu įberkite po 500 g trąšų.

Antrą kartą kopūstus reikia tręšti praėjus 10 dienų po pirmojo tręšimo. Tam reikia paimti pusę litro vištų mėšlo, kibirą vandens ir 10 g karbamido. Viską reikia gerai išmaišyti ir po kiekvienu krūmu padėti po litrinį indelį trąšų.

Liepos pradžioje reikia pasigaminti trečiąją trąšą su superfosfatu. Du valgomuosius šaukštus sausųjų medžiagų sumaišyti su penkiais litrais vandens ir palaistyti kopūstų lysvę.

Rugpjūtį būtina atlikti ketvirtą tręšimą kalio ir fosforo trąšomis. Tam galima vartoti azofoską. Valgomąjį šaukštą reikia praskiesti dešimčia litrų vandens ir po kiekvienu krūmu įpilti į vieno litro talpos stiklainį.

Ką daryti, kad kopūstai sudygtų: kuo maitinti

Mėšlu ir pelenais. Ant kibiro vandens reikia užberti pusę litro šviežio mėšlo ir keturiasdešimt gramų medžio pelenų, viską gerai išmaišyti ir palikti tirpalą kelioms dienoms, kad amoniakas išsivėdintų. Prieš maitinant kopūstus, lysvę reikia gerai palaistyti vandeniu, tada po kiekvienu krūmu padėti po pusės litro stiklainį trąšų. Liepos mėnesį tokį tręšimą būtina pakartoti.

Mielės. Tręšimui reikia paimti 100 g mielių ir pusę litro bet kokios uogienės, užpilti ingredientus kibiru vandens ir gerai išmaišyti. Mišinį palikite šiltoje vietoje, kad fermentuotųsi. Po to vieną puodelį trąšų praskieskite 10 litrų vandens ir laistykite kopūstus po 1 litrą vienam krūmui.

Boro rūgštis. Į vieną litrą karšto vandens reikia įpilti du gramus boro rūgšties. Tirpalą supilkite į kibirą su vandeniu ir apipurkškite kopūstus. Toks maitinimas turėtų būti atliekamas sausu, nevėjuotu oru.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder