Užkandžiavimas yra toks svarbus, kad, kaip rodo duomenys, jis sudaro apie 20 proc. visų suaugusiųjų per dieną suvartojamų kalorijų.
Gastroenterologas Willas Bulsevich įvardijo geriausius užkandžius žarnyno sveikatai stiprinti, rašo eatingwell.com.
„Rasti tobulą užkandį, kuriame derėtų skonis ir maistingumas, gali būti sudėtinga.
Ypač sunku rasti užkandį, kuris atitiktų du svarbius kriterijus: daug baltymų ir gerai veikia žarnyno sveikatą“, - rašoma leidinyje.
Jame pažymima, kad pasirinkus tinkamus užkandžius galima gauti daug naudos sveikatai - nuo galimų virškinimo sutrikimų palengvinimo iki svarbių maistinių medžiagų įtraukimo į mitybą.
„Svarbiausia rinktis užkandžius, kurie iš tikrųjų stiprina mūsų sveikatą, o ne tuos, kurie atima energiją ir sugadina dieną“, - sakė gydytojas.
Bulsevich pataria rinktis užkandžius, kuriuose yra daug baltymų ir skaidulinių medžiagų:
„Tyrimai įrodo, kad užkandžiavimas jokiu būdu nėra kenksmingas, tačiau užkandžiaudami turėtumėte rinktis kokybiškus užkandžius.“
Užkandis Nr. 1 žarnyno sveikatai
Jei ieškote daug baltymų turinčio ir žarnyno sveikatą palaikančio užkandžio, yra užkandžių, kurie atitinka abu šiuos kriterijus.
Pasak Bulsevič, geriausias pasirinkimas - edamame. Šios švelnios sojų pupelės yra nebrangios, skanios, maistingos ir sveikos.
Gydytojas pridūrė, kad šis užkandis gali padėti išlikti sotiems ir kartu išlaikyti svorio reguliavimo tikslus.
Jo nuomone, geriausias būdas paruošti edamame - nusipirkti šaldytų ankščių, supilti jas į tinkamą dubenėlį, įpilti 2 šaukštus vandens, uždengti dangteliu ir įdėti į mikrobangų krosnelę 3-4 minutėms.
„Dėl skonio įberkite šiek tiek druskos. Galite naudoti jūros druską ir pipirus pagal skonį“, - patarė gydytojas.
Primename, anksčiau buvo įvardyti 10 geriausių užkandžių lieknėjant, kurie padės auginti raumenis.
Rašyti komentarą