Apie tai pasakoja sporto dietologė Roksana Ehsani, kuri vardija savo mėgstamiausią patiekalą Nr.1 žmonėms virš 50 metų. Ir svarbiausia – šiam patiekalui pagaminti reikia tik trijų paprastų ingredientų!
Lašiša, bulgur grūdai ir špinatai – idealus derinys sveikatai
Dietologė įsitikinusi, kad ši kombinacija yra tikras atradimas tiems, kurie nori išlikti energingi ir stiprūs senstant. Kodėl būtent šie produktai?
Lašiša – supermaistas brandžiam organizmui. Joje gausu aukštos kokybės baltymų, kurie būtini kovojant su sarkopenija – raumenų masės praradimu, kuris dažnas po 50 metų.
Tyrimai rodo, kad suaugusiesiems reikia apie 1–1,2 gramo baltymų vienam kūno kilogramui. Vienas lašišos gabalas gali padengti trečdalį šios normos.
Be to, lašiša yra turtinga D vitaminu, kuris stiprina kaulus ir palaiko imunitetą, bei B12 vitaminu – būtinu energijos palaikymui. Taip pat verta paminėti omega-3 riebiąsias rūgštis, kurios mažina uždegimus ir padeda išlaikyti aštrų protą.
Bulgur grūdai – nepakeičiamas skaidulų šaltinis, kurio svarba su amžiumi ypač išauga dėl virškinimo sistemos sulėtėjimo.
Šis viso grūdo produktas padeda palaikyti normalią cholesterolio ir cukraus kiekio kraujyje pusiausvyrą bei suteikia sotumo jausmą. Bulgure gausu magnio ir mangano – mikroelementų stipriems kaulams ir raumenims.
Špinatai – vitaminų ir mineralų lobynas, stiprinantis smegenis, kaulus ir regėjimą. Vos viena porciją špinatų gali sulėtinti su amžiumi susijusius pažinimo funkcijų pokyčius. Juose yra kalcio, K vitamino ir antioksidantų luteino bei zeaksantino, kurie saugo regėjimą nuo degeneracinių ligų.
Paprasta ir naudinga kiekvienam valgiui
Ši trijų produktų derinys ne tik naudingas, bet ir lengvai paruošiamas. Lengvas, skanus ir maistingas patiekalas taps jūsų geriausiu pagalbininku palaikant sveikatą ir energiją.
Dietologė Roksana pataria drąsiai įtraukti šiuos produktus į savo kasdienį racioną, kad jaustumėtės puikiai ir mėgaukitės gyvenimu bet kokiame amžiuje.

Rašyti komentarą