Kava ar kakava: kuris gėrimas sveikesnis

Kakava tampa vis populiaresnė, o sveikatos ekspertai ją giria už tam tikrą naudą sveikatai, rašo "USA Today".

Pasak mitybos specialistės Mirandos Galati, kakavos milteliai tikrai naudingi, jie turi antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių.

Harvardo sveikatos centro duomenimis, kakavos pupelėse yra junginio, vadinamo flavanoliais, kuris gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą bei cukraus kiekio kraujyje kontrolę.

Kava ar kakava - kas sveikiau

"Nei vienu iš šių gėrimų nepasitikėčiau dėl didesnės naudos sveikatai. Rinkitės tą, kuris jums labiau patinka", - pažymėjo mitybos specialistė.

- Sveikiausias bet kurios kategorijos maistas priklausys nuo jūsų, jūsų biudžeto, kultūros, sveikatos tikslų ir kitų dalykų."

Johnso Hopkinso medicinos centro duomenimis, kalbant apie kavą, tiek kava su kofeinu, tiek kava be kofeino teikia tą pačią naudą sveikatai, įskaitant pagalbą palaikant sveiką kepenų fermentų kiekį ir mažinant tikimybę susirgti storosios žarnos vėžiu.

Tiems, kuriems kofeinas sukelia fizinį ar psichinį šalutinį poveikį, Galati rekomendavo gerti kavą be kofeino arba žolelių arbatas.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder